آموزش متلب (MATLAB)
۵۴۳ آموزش
نمایش دسته بندی ها (۵۴۳ آموزش)

رسم هیستوگرام زاویه ای (Angle histogram) با دستور rose در متلب

قبل از توضیح در مورد هیستوگرام زاویه ای (Angle Histogram)، بهتر است هیستوگرام مستطیلی (Rectangle Histogram) را توضیح بدهیم تا بعد از آن، درک هیستوگرام زاویه ای، آسان تر باشد. شکل زیر، یک هیستوگرام مستطیلی (Rectangle Histogram) می باشد :

رسم هیستوگرام زاویه ای (Angle histogram) با دستور rose در متلب

هیستوگرام فوق، از یک جامعه آماری به دست آمده است. در هیستوگرام مستطیلی (Rectangle Histogram)، میله هایی با ارتفاع های مختلف، در کنار هم نشان داده می شوند. در زیر هر میله، نوشته شده است که آن میله، برای کدام بخش از جامعه آماری (با یک ویژگی خاص) می باشد و یا اینکه مقادیر آن را از نزدیک ترین عدد می توان تشخیص داد. محور افقی، نشان دهنده ویژگی درنظر گرفته شده برای آن جامعه می باشد و ارتفاع هر میله نیز نشان دهنده تعداد اعضایی از جامعه آماری می باشد که آن ویژگی را داشته اند.

حال هیستوگرام زاویه ای (Angle Histogram) را توضیح می دهیم. با یک مثال نشان می دهیم که برای چه مسائلی بهتر است به جای هیستوگرام مستطیلی (Rectangle Histogram) ، از هیستوگرام زاویه ای (Angle Histogram) برای نمایش اطلاعات آماری استفاده کنیم :

مثال

فرض کنید بخواهیم آماری از لکه های خورشیدی دیده شده بر روی خورشید را بر حسب مکان آنها نمایش بدهیم. شکل خورشید را با یک خط افقی بر روی آن در نظر بگیرید :

رسم هیستوگرام زاویه ای (Angle histogram) با دستور rose در متلب

فرض کنید شکل خورشید را که یک دایره می باشد، به 8 قسمت به صورت زیر تقسیم کنیم :

رسم هیستوگرام زاویه ای (Angle histogram) با دستور rose در متلب

هر لکه خورشیدی را که مشاهده کنیم، تنها کافی است که زاویه آن لکه خورشیدی، نسبت به خط افقی را یادداشت کنیم. بعدا با دیدن آن زاویه، به راحتی تشخیص می دهیم که آن لکه خورشیدی، در کدام قسمت از 8 قسمت تشخیص داده شده، قرار داشته است.

حال می خواهیم که با یک هیستوگرام زاویه ای (Angle Histogram)، نشان بدهیم که توزیع لکه های خورشیدی، در این 8 بخش، به چه صورت بوده است. کد های زیر را می نویسیم :


theta=[pi*(1/16) pi*(1/16) pi*(1/16) pi*(3/8) pi*(7/8) pi*(7/8) pi*(11/8) pi*(13/8) pi*(13/8)];
rose(theta,8)

نتیجه :

رسم هیستوگرام زاویه ای (Angle histogram) با دستور rose در متلب

عدد 8 ، درون پرانتز دستور rose ، تعیین کرده است که دایره باید به 8 قسمت مساوی تقسیم شود. همچنین زاویه های لکه های خورشیدی را در بردار theta نوشته ایم. نماد pi برای عدد مشهور پی ( Π ) به کار می رود و زاویه ها را به صورت ضرایبی از عدد پی ( Π ) نوشته ایم. تعداد زوایا برای هر قسمت را در جدول زیر نمایش داده ایم :

قسمت تعداد لکه های خورشیدی
قسمت اول 3
قسمت دوم 1
قسمت سوم 0
قسمت چهارم 2
قسمت پنجم 0
قسمت ششم 1
قسمت هفتم 2
قسمت هشتم 0

همان طور که مشاهده می کنید، در هیستوگرام زاویه ای (Angle Histogram)، برای هر قسمت (قسمت 45 درجه ای) که آمار آن غیر صفر باشد، یک مثلث، نمایش داده شده است و برای قسمت هایی که در آنها، لکه خورشیدی مشاهده نشده است و زاویه ای مربوط به آنها در بردار theta ذکر نشده باشد، هیچ مثلثی نمایش داده نمی شود تا بدانیم که آمار این قسمت ها برابر صفر بوده است.

در هیستوگرام زاویه ای (Angle Histogram)، هر چه ضلع سوم مثلث، به بزرگترین دایره نزدیک تر باشد، یعنی آمار شمارش برای آن قسمت، بیشتر بوده است. همچنین، عدد مربوط به تعداد هر قسمت، در کنار دایره هایی که با خط چین نمایش داده شده اند، نوشته شده است.

نویسنده علیرضا گلمکانی
شماره کلید 99
گزینه ها
به اشتراک گذاری (Share) در شبکه های اجتماعی
نظرات 1 1 0
فریناز
۱۳۹۶/۱۰/۰۸
۱۳:۵۸

سلام
 سوال دارم : میخواستم ببینم چطور میشه عدد هر دایره رو درangle histogram تنظیم کنم؟؟

ارسال نظر جدید (بدون نیاز به عضو بودن در وب سایت)