ساخت اعداد مختلط (Complex Number) بر اساس مشخص کردن بخش حقیقی (Real) و بخش موهومی (Imaginary) عدد مختلط (Complex Number)، با دستور complex ، در متلب (MATLAB)
همان طور که می دانید، هر عدد مختلط (complex number) به صورت A+Bi نوشته می شود که A بخش حقیقی (Real) و B بخش موهومی (Imaginary) عدد مختلط است. نماد i به صورت رادیکال 2 عدد 1- تعریف می شود :
\[ \begin{align} i = \sqrt{-1} \end{align} \]البته به دلیل اینکه در برخی مراجع از نماد j نیز استفاده شده است، در متلب، هر دو نماد i و j به کار می روند، اما نتایجی که در پنجره Command نمایش داده می شوند، همگی با نماد i می باشند.
دستور complex در متلب (MATLAB)، برای تعریف اعداد مختلط (Complex Number) به کار می رود، به این صورت که بخش حقیقی (Real) و بخش موهومی (Imaginary) عدد مختلط (Complex Number) را به صورت جدا از هم، در پرانتز دستور complex ذکر می کنیم و دستور complex ، عدد مختلط (Complex Number) را برمی گرداند.
روش ساده تری (تنها با علامت i یا j) برای تعریف اعداد مختلط (Complex Number) وجود دارد که می توانید آن را در آموزش شماره 37 بخوانید.
به مثال زیر توجه کنید :
3 خط اول کدها، برای عدم تداخل برنامه فعلی با برنامه های قبلی اجرا شده در متلب (MATLAB) می باشد.
نتیجه :
- اعداد مختلط (complex number)، در متلب (MATLAB)
- تغییر ترتیب عنصرهای (Element) یک ماتریس شامل اعداد مختلط (Complex Number) که تنها شامل زوج های مزدوج مختلط (Complex Conjugate Pair) می باشد، با زوج کردن (پشت سرهم قرار دادن) زوج های مزدوج مختلط (Complex Conjugate Pair)، با دستور cplxpair ، در متلب (MATLAB)