انجمن سایت کلیدستان


رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ثبت شرکت واردات و صادرات

ثبت شرکت واردات و صادرات

#1
تعاملات بين کشورها از اساسی ترين موضوعات حوزه سياست، اقتصاد، اجتماع و… می باشد. بشر قادر به برطرف کردن همه ی نيازهای خود نيست بلکه نيازمند تعاملات و ارتباطی دو سويه است. واردات و صادرات يکی از اثر گذارترين مسائل جهانی در حوزه ی سرمایه گذاری و ثبت کردن شرکت است. با تاسيس و ثبت اين گونه شرکت ها کمک شايانی به اقتصاد کشور می شود به طوری که در جهت رفاه جامعه و در راستای تنوع نيازهای بشر باشد.

صادرات در معنای عام عبارت از انتقال و ارسال کالا یا خدمات از یک کشور به کشور دیگر است. همچنين واردات به معنای انتقال کالاها از راه تجاری که در کشور یا کشورهای ديگر ساخته و یا فراهم شده است. بعضی از کشورها صادرات محور هستند يعنی مبنای بازرگانی آن ها بر صادر کردن کالا و يا خدمات است. در مقابل برخی ديگر واردات محور هستند و نياز خود را از طريق وارد کردن کالا يا خدمات به کشور تامين می کنند.
کالاهای صادرات و وارداتی طبق ماده 2 قانون صادرات و واردات به سه گروه زير تقسيم می شوند:
  • کالای مجاز: کالایی است که صدور یا ورود آن با رعایت ضوابط نیازبه کسب مجوز ندارد.
  • کالای مشروط: کالایی است که صدور یا ورود آن با کسب مجوز امکان پذیر است.
  • کالای ممنوع: کالایی است که صدور یا ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام (به اعتبار خرید و فروش یا مصرف) و یا به موجب قانون ممنوع گردد.
بايد توجه داشته باشيم که کالای مشروط و ممنوع کالايی هستند که در صدور یا ورود آن ها از کشور یا به کشور نیاز به مجوز صدور یا ورود از بخش بازرگانی یا صنایع وزارت خانه صنعت، معدن، تجارت دارد.
بر اساس تبصره 1 ماده قانون 2 صادرات و واردات، دولت می تواند بنا به مقتضیات و شرایط خاص زمانی با رعایت قوانین مربوطه صدور یا ورود بعضی از کالاها را ممنوع نماید.
طبق تبصره 2 ماده قانون 2 صادرات و واردات نوع و مشخصات کالاهای هر یک از موارد سه گانه فوق الذکر بر اساس آیین نامه هايی که توسط وزارت بازرگانی تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد، معین خواهد شد.
زمانی که افراد بخواهند کالاهای دولتی و یا غیردولتی را وارد کشور کنند باید برای اخذ مجوز ورود کالا به وزارت بازرگانی مراجعه نمایند. زمانی که فردی به عنوان مسافر وارد کشور می شود علاوه بر بار خود قادر است کالاهایی که جنبه  تجاری ندارند را با پرداخت گمرک و سود بازرگانی، کالای مزبور را ترخیص نماید.
شايان ذکر است که بنابر ماده 3 قانون وقتی به صادرات و واردات کالا می پردازید باید به اخذ کارت بازرگانی اقدام نمایید. کارت بازرگانی را اتاق بازرگانی و صنایع و معادن صادر می کند.
در بازرگانی خارجی واردات در پنج گروه دسته بندی می شوند:
  • واردات قطعی يعني کالاهايی که وارد کردن آن ها بر مبنای اقتصاد و مواردی از اين قبيل لازم است. ( مثل واردات با ارز آزاد جهت گشایش اعتبار).
  • واردات موقت يعني کالاهای معینی تحت شرایطی به‌ طور موقت به قلمرو گمرکی وارد شوند. این کالاها باید ظرف مهلت معینی که گمرک ایران تعیین می کند بدون این‌ که تغییری در آن رخ دهد، خارج گردد. ( مانند کالا های نمايشگاهی، خدمات موقت و..).
  • واردات کالا ی مرجعی يعنی کالاهایی که وارد کشور شده است ولی بنا به دلایلی به خارج از کشور برگردانده می‌ شوند. ( مانند کالا ی قاچاق).
  • کالای ترازیت داخلی يعنی کالایی که از گمرک خانه مجاز به گمرک خانه دیگری حمل ‌و نقل می شود.
  • کالای ترازیت خارجی يعنی کالای خارجی براي عبور از خاک یک کشور از یک نقطه مرزی وارد و از نقطه مرزی دیگر خارج شود.
شرکت بازرگانی از تاسيس تا ثبت برند
تمامی فعاليت های بازرگانی خارجی يا داخلی اعم از خريد و فروش، صادرات و واردات، معاملات تجاری و مواردی از اين قبيل تحت عنوان شرکت بازرگانی صورت می گيرد. شرکت های بازرگانی بین دو یا چند نفر تشکيل می گردد و به‌ منظور سود و با رعایت مقررات مربوطه به ثبت می‌ رسند. در حقيقت شرکت های بازرگانی بر اساس ماده 20 قانون تجارت در هفت شکل تاسيس می گردد.
  • شرکت سهامی.
  • شرکت با مسئولیت محدود.
  • شرکت تضامنی.
  • شرکت مختلط غیر سهامی.
  • شرکت مختلط سهامی.
  • شرکت نسبی.
  • شرکت تعاونی تولید و مصرف.
مراحل ثبت شرکت بازرگانی ارزان
برای قانونی کردن فعاليت های يک شرکت بازرگانی و تجاری، ثبت آن در اداره ثبت شرکت ها یکی از مهم ترين فعاليت ها  بعد از تاسيس شرکت است. بعد از بازديد سامانه ثبت شرکت ها، بايد اطلاعات خواسته شده مانند معرفی نام شرکا ، معرفی شعبه های شرکت و تعیین نام شرکت و ساير موارد را تکميل کرد. برای ثبت شرکت صادرات و واردات لازم است در اساسنامه و همین طور موضوع فعالیت شرکت عنوان “صادرات و واردات” درج گردد. همچنين برای واردات و صادرات کالا نیاز به کارت بازرگانی می باشد. بعد از ارسال پستی اساسنامه شرکت، صورت جلسات مجمع عمومی، اظهارنامه يا اقرارنامه و سایر مدارک خواسته شده به اداره ثبت شرکت ها، لازم است مدارک ارسالی توسط کارشناس مربوطه بررسی و تاييد شود. یک نسخه از مدارک در بایگانی اداره ثبت نگهداری می گردد و يک نسخه دیگر از مدارک بعد از مهر شدن تحویل متقاضی می شود. لازم است هزينه ثبت و مبلغ روزنامه رسمی از طریق اینترنتی و غیر حضوری جهت درج در روزنامه پرداخت گردد. پس از واريز مبالغ برآوردی، فيش واريزی ارسال می گردد. در نهايت شرکت شما به ثبت برند خواهد رسيد.

شايان ذکر است که معمولا شرکت صادرات و واردات در نوع با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص به ثبت می رسد. شرکت هايی که در آینده قصد شرکت در مناقصات را دارند یا متقاضی اخذ وام هستند و در سیکل بزرگ فعالیت خواهند داشت و شرکت صادرات و واردات در قالب سهامی خاص را انتخاب می کنند. در مقابل موسسه هايی که در سيکل کوچکتر می خواهند فعاليت داشته باشند از شرکت صادرات و واردات در قالب مسئوليت محدود در اساسنامه ی خود نام می برند.
لازم است تمامی وارد کنندگان کالا، به وزارت بازرگانی جهت تاييد کالا و فعاليت های ادرای مراجعه کنند.
طبق ماده 17 مقررات صادرات و واردات، دارندگان کارت مبادلات مرزی یا شرکت تعاونی آنان مجاز هستند کلیه کالاهایی را که صدور آنها مجاز است یا با صادرات آنها موافقت کلی شده است با‌ رعایت سایر مقررات صادر کرده و در مقابل، در حد سقف ارزشی یک میلیون (1.000.000) ریال در سال برای هر نفر بدون اخذ مجوز های مقرر در جداول‌ مقررات صادرات و واردات طبق فهرست زیراقدام به واردات کالاهای مورد نیاز خود بنمایند.
در حقيقت می توان گفت گمرک برای مسافران سقفی را تعیین کرده که می توانند بر اساس آن، کالا وارد کشور نمایند. ترخیص کالا، به شرط غیر تجاری بودن آن بلامانع است.
پاسخ
 سپاس شده توسط شماره مجازی امارات ، تلگرام ضد فیلتر 2023


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان