انجمن سایت کلیدستان


رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
درباره رفوگری فرش بیشتر بدانید

درباره رفوگری فرش بیشتر بدانید

#1
رفوگری فرش را باید هنری مهم در حوزه هنرهای مرتبط با فرش دانست. رفوگری فرش زاده نیازی است که به تعمیر فرش احساس می شود. فرش ها، بخصوص نمونه های دست بباف آن، از ارزش زیادی برخوردار هستند؛ در نتیجه در صورت پارگی، سوختگی و… هنر رفوگری وارد عمل می شود و با ترمیم یا به اصطلاح رفو کردن فرش، آن را دوباره زیبا، سالم و قابل استفاده می کند. ما نیز در خدمات  خود، بخشی را به عنوان رفوی فرش داریم، که در صورت نیاز می توانید از خدمات آن استفاده کنید.
رفوگری فرش را باید مکمل هنر فرش بافی دانست. این هنر دارای دیرینه زیادی است؛ اما متاسفانه به روشنی مشخص نیست چه کسی اولین ابداع کننده این هنر بوده است. رفوگری فرش را شاید بتوان نوعی جادوگری دانست، که با دست های معجزه گر رفوگر می تواند فرش های سوخته، پاره شده، بید زده، پوسیده و… را همچون روز اول قابل استفاده نماید.
[img=450x0]http://ghalishoienovin.com/wp-content/uploads/2018/07/rug-repairing.jpg[/img]
رفوگری فرش

انواع خرابی های فرش که نیاز به رفو دارد
کهنگی قالی: هر فرشی، با هر کیفیتی، به مرور زمان دچار کاهش کیفیت شده و تحت تاثیر عوامل محیطی، بخصوص رطوبت، اصطکاک و…  دچار آسیب هایی از جمله پوسیدگی، رنگ پریدگی و در رفتن تار و پود می شود.
حوادث: سایر ضایعات ناشی از حوادثی است که برای فرش رخ می دهد. ریختن رنگ روی فرش، سوختگی، بید زدگی، پاره شدن با اشیاء برنده زا یان قیبل است. خوشبختانه هنر رفوگری فرش در این زمینه نیز صاحب هنر است و کارهای زیادی می تواند انجام دهد.
با ابزارهای رفوگری فرش آشنا شوید
وسائل کار رفوگر شامل قلاب، دفتین، قیچی، دم باریک، خواب پشت، درفش، انواع سوزن، انواع نخ، تخته، چکش، میخ، میخ کش، اتو و… است.
در کنار این ابزارها، نخ های هماهنگ با فرش و بخش آسیب دیده و دسترسی به نقشه قسمت آسیب دیده، تکمیل کننده ابزارهای مورد نیاز رفروگر است.
مراحل رفوگری فرش
اولین مرحله رفوگری فرش شیرازه دوزی است. در این مرحله رفوگر نخ متناسب با شیرازه قبلی فرش را انتخاب کرده و اقدام به ترمیم شیرازه فرش می نماید. در این مرحله هم رنگ بودن نخ جدید شیرازه با نخ قبلی مسئله مهمی است که بخش ترمیم شده را با بخش های قبلی یکسان می کند.
مرحله دوم به اصطلاح پل سازی است. در این مرحله در صورتی که چله های فرش آسیب دیده باشد، رفوگر تمامی چله ها را با نخ مشابه و همرنگ بازسازی می کند.
از این مرحله به بعد بسته به نوع آسیب وارد شده، نوع عملیات ترمیم و رفوگری فرش نیز متفاوت است. به عنوان مثال برای بیدخوردگی فرش که سخت ترین نوع رفوگری است و به تجربه بالایی نیاز دارد، ترمیم هر دو سمت رو و زیر فرش باید ترمیم شود. اما به هر حال آنچه در ادامه تمام انواع رفوها رخ می دهد، اصلاح وضعیت فرش و تعویض بخش های آسیب دیده است. این بخش ها می تواند تار و پود فرش و یا حتی تگ تگ گره های فرش باشد.
پاسخ
 سپاس شده توسط شماره مجازی امارات ، تلگرام ضد فیلتر 2023


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان