نصب PyCharm (یک محیط برنامه نویسی برای Python) و ساخت یک پروژه پایتون (Python) در آن
محیط های برنامه نویسی متعددی برای زبان پایتون (Python) وجود دارد که بر اساس سلیقه خود می توانید یکی از آنها را انتخاب نمایید. در این مبحث، قصد داریم PyCharm را معرفی کنیم. دقت شود که نسخه ای که سایت اصلی آن عرضه می کند، تنها برای 30 روز رایگان می باشد و بعد از آن، باید مبلغی را برای خرید آن پرداخت کنید، اما در صورت تمایل می توانید نسخه crack شده آن را از سایت های دیگر تهیه کنید.
اگر قصد دارید که نسخه ارائه شده در سایت اصلی را دانلود کنید (حداقل برای یک آزمایش 30 روزه)، به لینک زیر بروید :
از صفحه مورد نظر، آخرین نسخه PyCharm را دانلود کرده و سپس نصب کنید.
با اجرای نرم افزار PyCharm ، پنجره زیر نمایش داده می شود :
اکنون بر روی گزینه Create New Project کلیک می کنیم (ساخت یک پروژه تا در آن بتوانیم کدهای پایتون مورد نظر خود را اجرا کنیم). پنجره زیر نمایش داده می شود :
در قسمت Location ، باید آدرس پوشه ای که می خواهیم در آن، فایل های پروژه پایتون (Python) قرار بگیرند را بنویسیم (نام پوشه، همان نام پروژه پایتون خواهد بود). در قسمت Interpreter (مفسر)، باید آدرس فایل python.exe که در پوشه محل نصب پایتون (Python) قرار دارد ( کلید شماره 4727 )، نوشته شود (دقت شود که فایل python.exe در پوشه محل نصب Python قرار دارد، نه در محل نصب PyCharm . این دو را با هم اشتباه نگیرید).
سپس بر روی دکمه Create کلیک می کنیم. محیط نرم افزار PyCharm به صورت زیر نمایش داده می شود :
پروژه پایتون (Python) با نام Kelidestan (همان نام پوشه)، در ستون سمت چپ نمایش داده شده :
اکنون باید در پروژه پایتون، یک فایل بسازیم که بتوانیم در آن فایل، کدهای پایتون (Python) مورد نظر خود را بنویسیم. برای این منظور، در محیط نرم افزار PyCharm ، بر روی پوشه Kelidestan (همان پوشه پروژه)، با موس، کلیک سمت راست نموده و ابتدا گزینه New و سپس گزینه Python File را انتخاب می نماییم :
پنجره زیر نمایش داده می شود :
در قسمت Name ، یک نام دلخواه برای فایل پایتون انتخاب کرده و سپس بر روی دکمه OK کلیک می کنیم. فایلی با نام انتخابی (Kelidestan_Example_1) و پسوند py (که پسوند فایل های پایتون می باشد)، در پوشه پروژه پایتون، ساخته خواهد شد (فایل Kelidestan_Example_1.py) :
مشاهده می کنید که بعد از ساخته شدن فایل Kelidestan_Example_1.py ، نرم افزار PyCharm ، آن را در ادیتور (editor) باز کرده است تا بتوانید کدهای مورد نظر خود را در آن بنویسید. در کل، اگر خواستید که فایل های موجود در پروژه پایتون، در ادیتور باز شوند تا بتوانید کدهای آنها را ویرایش کنید، تنها کافی است که فایل مورد نظرتان را در پوشه های پروژه پایتون یافته (در همان ستون سمت چپ) و سپس بر روی آن، با موس، دابل کلیک نمایید.
اکنون کد ساده زیر را در فایل می نویسیم :
تابع print برای چاپ یک عبارت در خروجی به کار می رود. مشاهده می کنید که به ورودی آن، یک رشته (String) برابر با kelidestan.com داده ایم، بنابراین باید با اجرای آن، عبارت kelidestan.com در خروجی چاپ شود.
برای اجرای کد پایتون نوشته شده در این فایل پایتون، گزینه های مختلفی در نرم افزار PyCharm وجود دارد (بستگی به سلیقه شما دارد). به عنوان مثال، می توانید در همین ادیتور که فایل Kelidestan_Example_1.py باز است، با موس، کلیک سمت راست نموده و گزینه Run 'Kelidestan_Example_1...' را انتخاب نمایید تا کدها اجرا شوند :
برای نمایش نتیجه اجرای کدهای پایتون، در پایین پنجره اصلی محیط نرم افزار PyCharm ، یک پنجره نمایش داده می شود :
مشاهده می کنید که عبارت kelidestan.com در خروجی چاپ شده است. عبارت Process finished with exit code 0 (خروج با کد 0) به این معنی است که در اجرای کدها، با خطایی روبرو نشده ایم (اگر خطا وجود داشت، کد خروج برابر 1 می شد، نه 0).
- فهرست مباحث
- 1 معرفی زبان برنامه نویسی پایتون (Python)
- 2 نصب پایتون (Python)
- 3 نصب PyCharm (یک محیط برنامه نویسی برای Python) و ساخت یک پروژه پایتون (Python) در آن
- 4 معرفی عملگرهای کار با اعداد و بحث در مورد اولویت های آنها، در پایتون (Python)
- 5 تعریف متغیرها (Variables)، در پایتون (Python)
- 6 وارد کردن (import) کتابخانه ها (libraries) (یا در واقع Module ها) برای استفاده از توابع (functions)، کلاس ها (classes) و روش های (methods) تعریف شده در آنها، در پایتون (Python)
- 7 دانلود و نصب یک ماژول (Module) پایتون (Python)، توسط نرم افزار PyCharm
- 8 نوشتن توضیحات (comments)، در پایتون (Python)
- 9 اجرای کدهای موجود در یک فایل پایتون (با پسوند py) دیگر، در بین کدهای فایل پایتون فعلی، با وارد (import) کردن آن، در پایتون (Python)
- 10 تعریف یک تابع (Function) جدید، در پایتون (Python)
- 11 ساخت فهرست ها (لیست ها) (List)، در پایتون (Python)
- 12 چندتایی ها (Tuple)، در پایتون (Python)
- 13 دیکشنری ها (dictionary)، در پایتون (Python)
- 14 مجموعه ها (Set)، در پایتون (Python)
- 15 چک کردن عبارت های شرطی (Condition Statement) (اجرای دستورات شرطی)، با if و else و elif ، در پایتون (Python)
- 16 ساخت حلقه (Loop)، با for ، در پایتون (Python)
- 17 ساخت حلقه (Loop)، با while ، در پایتون (Python)
- 18 نصب نسخه های مختلف پایتون (python) به صورت همزمان و انتخاب هر یک از آنها برای اجرای کدهای پایتون (به عنوان مفسر - Interpreter)، در نرم افزار PyCharm
- 19 تغییر نسخه پایتون (python) به کار رفته به عنوان مفسر (Interpreter) در یک پروژه پایتون، در نرم افزار PyCharm ، بعد از ساخت پروژه پایتون
-
نکته : این فهرست مباحث، صرفا منتخبی از کلیدهای آموزشی این موضوع است (که خواندن متوالی آنها توصیه می شود) و برای دیدن کلیدهای آموزشی بیشتر از این موضوع، می توانید بر روی دسته بندی های ستون سمت راست کلیک نمایید.
merc az matlab khobeton.kheyli karbordi bod
ممنون از مطاااالب خوووووبتون
عالیییییییییییییییییییییییییییییییییییییی
دمتون گرم.ایول
خدا خیرتون بده خیلی عالی بود
برای شروع واقعاً آموزنده، ساده و قابل فهم بود، بسیار متشکرم.
ممنوووووووووووووووووووووووووووون
دمت گرم خیلی خوب بود تازه شروع کردم آموزش رو این گیجم کرده بود مرسی
واقعا ممنون.همه جا خیلی پیچیده مینویسن آدم قاطی میکنه.خیلی ساده و روون بود
سلام
واقعا بهم کمک کردین
مرسی
سلام من ی مشکلی دارم برنامه برای ۳۲ بیت نصب نمیشه
اگه میتونی بهتره نسخه ۶۴ بیت رو نصب کنی ولی احتمالا ویندوز شما سیستم مورد نیاز رو ندارن.
خیــــــــلی ممنون! واقعا کمکم کرد.
سلام در این نرم افزار امکان اینکه برنامه به صورت خط به خط اجرا بشه وجود نداره؟
برای دیباگ کردن میخام