معرفی وردپرس (WordPress) به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) برای ساخت وب سایت اینترنتی (بدون نیاز به دانش برنامه نویسی)

وردپرس (WordPress)، یک سیستم مدیریت محتوا (CMS - مخفف content management system) می باشد که برای ساخت وب سایت (یا وبلاگ) به کار می رود. شما می توانید با استفاده از وردپرس (WordPress) و بدون هیچگونه دانش برنامه نویسی، وب سایتی را برای خود ساخته و تمامی عملیات های مربوط به مدیریت سایت و انتشار محتوا در آن را از طریق پنل گرافیکی آن انجام بدهید (بدون نیاز به کدنویسی).

سیستم های مدیریت محتوا (CMS)، دو ویژگی مهم زیر را در اختیار ما قرار می دهند (که در واقع دلیل به وجود آمدن آنها می باشد) :

1- کسانی که در زمینه برنامه نویسی وب سایت تجربه ای ندارند، بتوانند صرفا از طریق کار با یک سری گزینه های گرافیکی، وب سایتی را ساخته و آن را مدیریت کنند و محتوای مورد نظر خود را در آن منتشر نمایند (بدون درگیر شدن در کدنویسی).

2- کسانی هم که در زمینه برنامه نویسی وب سایت مهارت دارند، علاوه بر اینکه از امکانات پنل گرافیکی استفاده می کنند، مهارت برنامه نویسی خود را برای افزودن امکانات جدید به سیستم مدیریت محتوای (CMS) مورد نظر به کار می برند و می توانند آنها را به صورت یک سری افزونه منتشر کنند که می تواند توسط همه افراد دارای آن سیستم مدیریت محتوای (CMS)، استفاده شود.

در وردپرس (WordPress) از زبان برنامه نویسی PHP و همچنین پایگاه داده MySQL استفاده شده است. ترکیبی که در ساخت وب سایت های اینترنتی بسیار رایج می باشد.

وردپرس (WordPress)، به صورت متن باز (Open Source) عرضه می شود (یعنی رایگان بوده و تمامی کدهای آن قابل مشاهده و ویرایش می باشد و بخشی از آن نیست که غیرقابل دسترسی باشد).

وردپرس (WordPress) معمولا با یک ظاهر ساده اولیه نصب می شود و سپس شما می توانید ((پوسته)) های دلخواه و متناسب با سلیقه خود برای ظاهر وب سایتتان را از وب سایت های ارائه دهنده خدمات وردپرس (WordPress)، دانلود کرده و نصب کنید. بنابراین تغییر ظاهر گرافیکی وردپرس (WordPress) نیز ساده است و تنها باید نصب ((پوسته)) و چگونگی ویرایش آن را یاد بگیرید (که از طریق کنترل پنل وردپرس امکان پذیر می باشد).

بنابراین اگر وردپرس (WordPress) را برای ساخت وب سایت انتخاب کرده اید، می توانید به راحتی وب سایت خود را راه اندازی کرده (تنها از طریق گزینه های گرافیکی) و سپس از پنل گرافیکی آن برای مدیریت و انتشار محتوا در آن استفاده کنید. علاوه بر نصب اولیه وردپرس (WordPress) که هسته اصلی آن را در اختیار شما قرار می دهد، می توانید افزونه های مورد نظر خود را نیز در وب سایت های گوناگون ارائه دهنده خدمات وردپرس (WordPress) بیابید و با نصب آنها (به صورت گرافیکی)، امکانات جدیدی را به وب سایت خود اضافه نمایید. اگر هم تجاربی در زمینه کار با PHP و MySQL دارید، می توانید امکانات خاص خود را برای آن کدنویسی کنید.

با توجه به فراگیر بودن وردپرس (WordPress)، ترجمه های فارسی آن نیز وجود دارد و می توانید نسخه فارسی آن را از وب سایت اصلی آن و یا وب سایت های فارسی زبان دانلود کنید (توصیه ما دریافت فایل از وب سایت اصلی خود وردپرس (WordPress) می باشد)(حتما فایل را از یک سایت معتبر دانلود کنید که تنها مختص ارائه خدمات وردپرس می باشد، نه هر سایتی که فایل آن را برای دانلود قرار داده است).

هر زمان که نسخه های جدیدتر وردپرس (WordPress) منتشر شوند، با تهیه فایل های نسخه جدیدتر، می توانید وردپرس (WordPress) خود را به روزرسانی کنید.

نویسنده علیرضا گلمکانی
شماره کلید 20696
گزینه ها
به اشتراک گذاری (Share) در شبکه های اجتماعی
نظرات 0 0 0

ارسال نظر جدید (بدون نیاز به عضو بودن در وب سایت)

جستجو در کلیدستان، توسط گوگل

جستجو در عنوان کلیدها

دسترسی سریع

کلید
×

شماره کلید


دسته بندی
×

شماره دسته کلید


جستجو
×

جستجو