شروع یادگیری MySQL

قبل از هر چیز بهتر است ببینیم که اصلا چرا به یک پایگاه داده نیاز داریم و آیا واقعا لازم است یک پایگاه داده برای سایتمان بسازیم. شاید بگویید که خوب می توان سایتی را طراحی نموده و محتویات هر صفحه را در خود آن صفحه کپی کرد و طراحی قالب کل سایت را هم با ترکیب HTML و CSS انجام بدهیم، دیگر نیازی نیست که محتویات صفحات سایت را در پایگاه داده قرار دهیم و دردسری هم برای یادگیری کار با پایگاه داده نخواهیم داشت. پاسخ این است که شاید این روش طراحی سایت برای سایت های کوچک مناسب باشد، اما برای سایت هایی که قصد توسعه در آینده را دارند، به شدت آزاردهنده خواهد بود.

برایتان مثالی می زنم. مثلا فرض کنید در یک سایت، بخشی با نام ((قرآن کریم)) وجود دارد که در آن برای هر سوره یک صفحه ایجاد شده باشد که در آن تمامی آیات مربوط به آن سوره کپی شده است. خوب تا اینجا صاحب سایت کل قرآن را در سایت نوشته است (البته تنها به زبان عربی)، اکنون وی تصمیم می گیرد که علاوه بر 114 صفحه مربوط به 114 سوره قرآن به زبان عربی، 114 صفحه جدید در سایت خود بسازد که علاوه بر آیات به زبان عربی، ترجمه آنها نیز در زیر آیات نمایش داده شود. اگر وی از روش سنتی استفاده از ترکیب HTML و CSS استفاده کرده باشد باید تمامی محتویات آن 114 صفحه قبلی را در این 114 صفحه جدید کپی کند و سپس ترجمه آیات را یکی یکی، در میان آنها بنویسد. مشاهده می کنید که واقعا سخت می شود، حالا فرض کنید که وی بخواهد ترجمه های مربوط به 3 نفر مختلف را از قرآن کریم در سایت داشته باشد که دیگر حسابی وقتگیر می شود. اما فرض کنید وی از همان اول، تمامی آیات قرآن را به عربی در یک پایگاه داده قرار داده بود، با این کار اکنون به تنها چیزی که نیاز داشت این بود که ترجمه ها را هم در پایگاه داده قرار دهد و سپس با دستورات PHP به پایگاه داده مراجعه کرده و متن عربی و ترجمه فارسی را از آن بگیرد و آنها را به صورت متوالی نمایش بدهد. حتی امکان جستجو در میان آیات قرآن نیز با این روش امکان پذیر می شود، زیرا درون پایگاه داده، تنها متن قرآن کریم وجود دارد و سایر اطلاعات سایت، در آن تداخلی ایجاد نمی کند.

در واقع کاری که توسط پایگاه داده انجام می دهیم این است که دو بخش ((اطلاعات)) و ((طراحی قالب سایت)) را از یکدیگر جدا می کنیم. بنابراین ((اطلاعات)) را تنها باید یک بار بنویسیم و سپس به ((طراحی قالب سایت)) می پردازیم که تعیین می کند چگونه ((اطلاعات)) به کاربر نمایش داده شود. وقتی زحمت نوشتن ((اطلاعات)) که همان محتوای اصلی سایت است را تنها یک بار انجام دهید، آنگاه می توانید با طراحی های مختلف، همین ((اطلاعات)) را به شیوه های مختلف به کاربرها نمایش دهید تا سلیقه های مختلف را برآورده کرده باشید. بنابراین پایگاه داده زحمت های شما در آینده را به شدت کاهش می دهد.

نویسنده علیرضا گلمکانی
شماره کلید 559
گزینه ها
به اشتراک گذاری (Share) در شبکه های اجتماعی
نظرات 1 1 0
شفق
۱۳۹۵/۰۶/۱۹
۱۶:۱۴

خیلی هم خوب

ارسال نظر جدید (بدون نیاز به عضو بودن در وب سایت)

جستجو در کلیدستان، توسط گوگل

جستجو در عنوان کلیدها

دسترسی سریع

کلید
×

شماره کلید


دسته بندی
×

شماره دسته کلید


جستجو
×

جستجو