کلیدستان

نسخه‌ی کامل: راهکارهای برای رهایی مادران جوان از احساسات منفی
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
با به دنیا آمدن اولین فرزند، مادر وارد جهان تازه‌ای می‌شود و با کلی اتفاقات ناشناخته و تجربه نشده مواجه می‌شود که در بسیاری از موارد، خود را ضعیف و ناتوان و نالایق می‌بیند به خصوص اگر نوزاد با مشکلاتی همچون کولیک، رفلاکس، بیماری‌های جسمی و تنفسی دست و پنجه نرم کند. گریه‌های ناتمام این نوزادان، عدم استراحت کافی و ابهام در مورد آینده‌ی نوزاد از جمله عواملی است که می‌تواند در ابتدا مادر را ناامید کند.
از جمله احساساتی که مادران جوان با به دنیا آمدن اولین فرزندشان تجربه می‌کنند می‌توان به پشیمانی، افسردگی، بی‌کفایتی و لذت اشاره کرد.
پشیمانی: با به دنیا آمدن فرزند، سبک زندگی خانواده‌ها عوض می‌شود، ساعت‌های خواب، بیداری، تغذیه، استراحت، تفریح، فعالیت‌های اجتماعی، رابطه‌ جنسی زوجین، نقش‌ها و ... تغییر می‌کند، تا مدت‌ها تقریبا هیچ اوقات فراغتی برای والدین به ویژه مادر‌ها نمی‌ماند.
بسیاری از مادران با تولد فرزند، دیگر هیچ آینده‌ای برای خود متصور نیستند و فکر می‌کنند از این‌ به بعد ‌فقط باید مادری کنند و دیگر زمانی برای رسیدگی به خود نخواهند داشت. تمام این عوامل می‌تواند احساس پشیمانی را در مادران به شدت بیدار کنند که همین امر باعث ایجاد احساس گناه در آنها می‌شود.
 افسردگی: بعد از زایمان، هورمون‌های مادر به شدت در نوسان هستند که همین امر به اضافه‌ تمام مواردی که قبل‌تر ذکر شد سبب افسردگی می‌شود. گاهی اوقات نداشتن شیر کافی، نگرفتن پستان مادر توسط نوزاد، مغایرت چهره‌ نوزاد با چیزی که مادر در خیال خود تصور کرده بود و ... باعث افسردگی می‌شود.
مسئولیت زیاد و احساس بی‌کفایتی: برخی مادران جوان فکر می کنند، حالا که فرزندشان به دنیا آمده آنها باید تمام و کمال در اختیار او باشند و مسئولیت برآورده کردن تمام نیازهای کودک با آنهاست و چون به عنوان یک مادر جوان و بی تجربه نمی‌توانند مادر به اندازه کافی خوب باشند احساس بی کفایتی می‌کنند.
لذت: مادر شدن فارغ از تمام احساسات منفی، برای بسیاری از افراد همراه با لذت فراوان است. موجودی از تار و پود فرد که حامل بسیاری از ژن‌های اوست، لذت سیر کردن موجودی ناتوان و بی‌پناه، لذت در آغوش گرفتن موجودی که ۹ ماه تمام برای سلامتی و حضورش تلاش کرده، لذت آرام کردن نوزاد و تصور ادامه نسل و بقا از جمله مواردی است که به بعضی از مادران حس قدرت و لذت می‌دهد.
استرس مادران شاغل: استرس حضور یک موجود زنده‌ که کاملاً نیازمند و وابسته به مادر است در کنار استرس شغلی و همینطور استرس مسائل مالی از جمله عواملی است که می‌تواند این دوره را به تلخ‌ترین دوران زندگی بدل کند.



روانشناس کودک خوب