کلیدستان

نسخه‌ی کامل: قند چیست؟ و عوارض آن کدامند؟
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
قند و شکر با طعم شیرین خود غذاها و نوشیدنی های ما را دلپذیر و خوش طعم می کنند. اما در مقابل این شیرینی و خوش طعمی مضرات و خطراتی است که بدن و سلامتی ما را تهدید می کند و بیماری هایی مانند چاقی و دیابت را به همراه خواهد داشت. عده ای قند و شکر را به صورت روزانه در برنامه غذایی خود گنجانده اندو توجهی به مضرات آن ندارند. قند و شکر طی فرایند تصفیه شدن در کارخانه تمام مواد معدنی، ویتامین، املاح و آنزیم های خود را از دست می دهند و هیچ فایده ای با خوردن آن نصیب ما نخواهد شد. مخصوصا در افراد پیر و سالخورده مصرف قند و شکر می بایست با احتیاط مصرف شود.



قند یا شکر چیست ؟ 



اکثر ما قند را یک ماده سفید رنگی می شناسیم که با چای و قهوه از آن استفاده می کنیم. اما قند یک کربوهیدرات ساخته شده از کربوهیدرات یک یا دو واحد است که فروکتوز، گلوکز، ساکارز، مالتوز و یا لاکتوز می باشد. شکر هم به صورت طبیعی در اکثر مواد غذایی، حتی در مقادیر کم به صورت های جداگانه و یا ترکیبی موجود است. به طور مثال قند ترکیبی از گلوکز و فروکتوز است و لاکتوزی که در لبنیات موجود است ترکیبی از گلوکز و گالاکتوز می باشد. از بهترین برندهای قند می توانیم به قند باخ اشاره کنیم که در میان افراد بسیار محبوب است.

پس متوجه شدیم که قند در شکل‌ها و نام‌های مختلفی در بازار وجود دارد. در ادامه به معرفی برخی از این نام‌ها خواهیم پرداخت تا در هنگام خرید هر محصولی با دیدن این نام‌ها متوجه قند موجود در آن شوید. 

     



  1.  قند
  2. شکر قهوه‌ای
  3.  شربت ذرت (سیروپ ذرت) با فروکتوز بالا     
  4.  سیروپ    
  5. قند ذرت      
  6. شربت   فروکتوز
  7. گلوکز
  8. ساکارز   
  9.  شکر خام
  10. شکر تربینادو

عوارض جانبی قندهای تصفیه شده 




  • پوسیدگی های دندانی 
  • چاقی و اضافه وزن
  • بیماری های قلبی و عروقی 
  • دیابت 
  • ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
  • بیماری های کبدی و کلیه 
  • پیری زودرس 
  • اختلالات روحی 
  • اگزما 
  • انواع خاصی از سرطان 
چند نکته براي کاهش قند مصرفی






  •  مقدار قند و شکر مصرفی خود را کاهش دهید : همراه چاي از توت خشک ، کشمش و یا خرماي خشک استفاده کنید. 
  • مصرف نوشیدنی هاي شیرین را کاهش دهید : چاي و قهوه ي شیرین و نوشابه هاي میوه اي را محدود کنید . 
  • طعم هاي شیرین طبیعی را جایگزین شکر کنید : به جاي انواع دسرهاي شیرین از میوه جات استفاده کنید . 
  • هنگام خرید، برچسب هاي تغذیه اي را بخوانید : کلمات ساکارز ، گلوکز ، لاکتوز ، مالتوز ، شربت ذرت ، مالتو دکسترین نشان دهنده وجود قند در محصول است. 
  • کاهش مصرف کمپوت ها و محصولات بسته بندي شده آماده : به جاي مصرف کمپوت ها از میوه جات طبیعی استفاده کنید. براي صبحانه فرزندانتان : به جاي استفاده از غلات آماده صبحانه و انواع کیک ها از نان و پنیر ساده استفاده کنید. 
  • کاهش مصرف آب میوه ها و نوشیدنی هاي صنعتی : به جاي استفاده از آب میوه هاي صنعتی ، از آب میوه هاي طبیعی و یا خود میوه جات استفاده کنید.