کلیدستان

نسخه‌ی کامل: علت سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت چیست؟
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
رنگ لثه‌های سالم، صورتی است. البته برخی افراد به طور طبیعی لثه‌های رنگی دارند. مثلاً برخی لثه‌های خاکستری و برخی دیگر لثه‌های روشن‌تر دارند. اما گاهی بعد از ایمپلنت رنگ لثه‌ها تغییر می‌کند. این مسئله حائز اهمیت است و حتماً باید با دندان‌پزشک در میان گذاشته شود.
می‌دانیم که ایمپلنت یک پیچ دارد که آن را درون لثه و استخوان قرار می‌دهند. پیچ ایمپلنت معمولاً از جنس تیتانیوم است. پیچ‌های تیتانیومی ایمپلنت رنگ تیره دارند. اگر لثه‌ها نازک باشند و بافت ظریفی داشته باشند، احتمال این که رنگ لثه‌ها به علت نشان دادن پیچ در زیر آن‌ها تغییر کند، زیاد است. این مورد طبیعی است و مشکلی دررابطه‌با آن وجود ندارد.
یکی دیگر از دلایل تغییر رنگ لثه بعد از کاشتن ایمپلنت، این است که لثه بعد از کاشت ایمپلنت دچار عفونت شود. اگر لثه‌ها عفونت کنند و در بدترین حالت دچار عفونت پریودنتال شوند، احتمال این که رنگ لثه‌ها تغییر کند زیاد است.
در صورت تغییر رنگ همراه با عفونت لثه‌ها، حتماً باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید؛ زیرا ممکن است که ایمپلنت شکست بخورد و از طرفی لثه‌ها، استخوان‌ها و بافت‌های زیرین آسیب ببینند و تحلیل بروند. در این صورت نه‌تنها دندان ازدست‌رفته جایگزین نشده است، بافت‌های سالم دهان هم آسیب‌دیده‌اند.

درصورتی‌که ایمپلنت دچار عفونت شد چه کنیم؟
ایمپلنت روشی است که معمولاً احتمال شکست در آن بسیار کم است. بیشتر مواقع این روش موفقیت‌آمیز است و ایمپلنت پس زده نمی‌شود. اما زمانی که این اتفاق بیفتد، می‌تواند به علت‌های متفاوتی باشد که یکی از آن‌ها عفونت ایمپلنت یا ایمپلنتیت است.

درصورتی‌که ایمپلنت دچار عفونت شود، علائم مختلفی دارد که یکی از آن‌ها درد و خونریزی است. بعد از کاشت ایمپلنت، دندان‌پزشک علائم عفونت ایمپلنت را به شما می‌گوید که در صورت دیدن هر کدام به دندان‌پزشک مراجعه کنید.

درصورتی‌که هر یک از علائم عفونت ایمپلنت را مشاهده کردید، چه باید بکنید؟ 

در اولین قدم باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید. سعی نکنید درد یا علائم را با مسکن و یا روش‌های علامتی درمان کنید. بلافاصله به دندان‌پزشکی بروید تا با مراقبت‌های پیشرفته عفونت درمان شود.

اگر عفونت ایمپلنت درمان نشود، ممکن است که ایمپلنت پس زده شود. عفونت ایمپلنت می‌تواند زودهنگام و یا دیرهنگام رخ دهد. درصورتی‌که لثه‌ها دچار عفونت شود، ممکن است بافت لثه‌ها تحلیل برود و استخوان نیز به دنبال آن متأثر شود. استخوان لثه اگر دچار عفونت شود، تحلیل می‌رود و ایمپلنت حمایت خود را از دست می‌دهد؛ بنابراین ممکن است که پیچ ایمپلنت شل شود و از جا بیرون بیاید.
گاهی بعد از دچار شدن ایمپلنت به عفونت، باید پیچ ایمپلنت را خارج کرد و به درمان عفونت پرداخت. بعد از بهبودی لثه و استخوان، مجدداً کاشت ایمپلنت صورت می‌گیرد.


درد و التهابی که نشانه‌ی خطر هستند، کدامند؟
در ابتدا باید بررسی کنید که چه چیزی باعث التهاب شده است و علائم همراه درد و التهاب کدام‌اند.

 مثلاً ممکن است در اثر قرار گرفتن یک شی خارجی مثل غذا یا تکه‌های یک جسم خارجی در محل ایمپلنت دندان، تورم و التهاب در حال ادامه پیدا کردن است. 

اما در مواردی که ذکر می‌کنیم باید به علائم خطر توجه کنید.

ایمپلنت می‌تواند در اثر شکست خوردن و یا بیماری‌های عفونی نیز لثه را دچار التهاب و درد کند. در این صورت علائم دیگری نیز همراه خود خواهد داشت. توجه داشته باشید که اکثر مواقع ایمپلنت و کاشت آن فرایندی موفقیت آمیز است و کم پیش می‌آید با شکست و یا مخاطرات همراه شود.

اگر بعد از مدت‌های زیاد، با لمس محل جراحی احساس درد می‌کنید به احتمال قوی ایمپلنت در خطر عفونت بوده است شاید بد نباشد جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله مهم‌ترین خطرات و ریسک‌های کاشت ایمپلنت دندان را مطالعه کنید. اما در کل بعضی از عواملی که باعث شکست ایمپلنت می‌شوند عبارت‌اند از:
  • ایمپلنت به خوبی در جای خود قرار نگرفته باشد.

  • استخوان از دست رفته باشد.

  •  عفونت در محل جراحی ایجاد شده باشد.

  • افرادی که از دخانیات مصرف می‌کنند.

  • افرادی که بیماری‌های التهابی لثه دارند.

  • دیابتیک هستند

  • باکتری ها در دهان شما رشد کرده‌اند
ما برای کسب اطلاعات بیشتر شما در مورد ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی مقاله کامل‌تری تهیه کرده‌ایم و اگر دچار بیماری دیابت هستید؛ مطالعه این مقاله می‌تواند راه‌کارهای مناسبی در اختیار شما قرار دهد تا تصمیم بهتری بگیرید.

یکی از مهم‌ترین عواملی که به شکست ایمپلنت و آسیب رسیدن به بافت لثه می‌انجامد، مصرف سیگار و تنباکو بلافاصله بعد از انجام جراحی است. در صورتی که دخانیات مصرف می‌کنید، تا زمانی که ایمپلنت شما بهبود نیافته است، آن را کنار بگذارید.

از علائمی که می توانند نشانه‌ی خطر باشند:
  • بوی بد دهان (به صورتی که احساس عفونت در دهان شود)

  • تب

  • درد شدید و ضربان دار محل ایمپلنت

  • لق بودن و تکان خوردن افقی ایمپلنت

  • دیدن چرک و ترشحات چرکی و خونریزی از محل ایمپلنت
بعد از بازه‌ی طبیعی را می‌توان نام برد. به این علائم توجه کنید و بلافاصله به متخصص دندان‌پزشکی مراجعه کنید.
توجه کنید که شکست ایمپلنت ممکن است زود هنگام و یا دیر هنگام باشد. در شکست زود هنگام کمتر از ۳ ماه بعد از انجام جراحی ایمپلنت از دست می‌رود و درد و تورم ادامه‌دار مشاهده می‌شوند اما در شکست دیرهنگام، ممکن است ایمپلنت تا یک سال هم در جای خود باشد.


برای مطلعه بیشتر به مقاله درد، تورم و التهاب لثه بعد از ایمپلنت طبیعی است یا خطرناک؟ در وب‌سایت دکتر محمد نیکزاد جراح و دندانپزشک مراجعه کنید.