کلیدستان

نسخه‌ی کامل: درمان فاصله بین دندان در کرج
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
در تمام جهان، لبخند شاخصه مهمی به حساب می‌آید و درواقع اولین موضوعی است که مردم در ارتباط با شما به آن توجه می کنند. لبخند هر کسی اولین معرف اوست با این حال، اگر از فاصله بین دندان هایتان ناراضی باشید، ممکن است جلوی خنده‌تان را بگیرید و یا سعی کنید در جمع ها لبخند نزنید.
اجازه ندهید فاصله بین دندان ها شما را از این حس خوب محروم کند. راه های زیادی برای از بین بردن این فاصله ها وجود دارد که باعث می شود حس اعتماد‌ به‌ نفستان تقویت شود. 
برخی از این روش ها را می توانید خودتان در خانه انجام دهید و برخی دیگر را باید به دندان پزشک زیبایی بسپارید.
[عکس: %D9%81%D8%A7%D8%B5%D9%84%D9%87-%D8%A8%DB...%D9%86.jpg]
به فاصله بین دندانها در اصطلاح پزشکی دیاستم گفته میشود. معمولا فاصله بین دندانهای جلو بیشتر اتفاق می افتد ولی در عین حال میتواند بین دندانهای دیگر فرد هم فاصله باشد. دیاستم معمولا اتفاقی رایج و بی‌خطر است ولی گاهی باعث درد یا اذیت شدن فرد می شود.
فاصله بین دندانی یکی از مواردی است که فرد را از ظاهر خنده های  خود ناراضی کرده و در مجموع او را جهت داشتن یک لبخند زیبا نزد متخصصین ترمیم زیبایی می کشاند. از جمله راه حل های آن ارتودنسی یا لمینت و یاروکش دندان است. 
علت فاصله بین دندانها چیست؟
[عکس: %D8%B9%D9%84%D8%AA-%D9%81%D8%A7%D8%B5%D9...%DB%8C.jpg]
1.دندان غائب: دندان غائب است اما فضای اختصاص یافته به آن وجود دارد و خالی است. وجود این فضای خالی وضعیت را به موازات درآمدن دیگر دندان‌ها پیچیده‌تر می‌کند.
2.اختلاف سایز بین فک و دندانها ، حتی در بزرگسالان هم یکی از علل شایع فاصله بین دندانی است.بویژه در دندانهای لترال ( پیشین) بیمار.
3. فرنوم لب بالا که گسترش بیش از حد تا روی ریج فکی پیدا کرده. و معمولا عامل فاصله دندان جلو میباشد.
4.عادتهای اشتباه افراد؛ مثل مکیدن انگشت شست که یکی از علل شایع هل دادن دندانها و فک فرد به جلو و ایجاد یک مشکل دنتواسکلتال جدی میشود که از نمودهای آن فاصله افتادن بین دندانهاست.
5. زبان زدن: عادت فشار دادن زبان به دندان‌های پیشین فک بالا یکی از علل اصلی ایجاد فاصله بین دندان‌ها است
6. مشکلات پریودنتال ( بیماریهای لثه) ، یکی از علل ایجاد فاصله بین دندانی است.چرا که به مرور لثه ها و استخوان نگهدارنده دندان از بین میرود و اگر به داد آن نرسیم دندانها لق شده و از جای خود تکان میخورند و بمرور بین دندانها فاصله می افتد.
علت فاصله دار شدن دندان هایتان هر کدام از موارد بالا باشد، در هر صورت راه حلی برای رفع آن وجود دارد. 
راه‌های مختلف درمان فاصله بین دندان‌ها
[عکس: %D8%B1%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D...%D8%A7.jpg]
ارتودنسی:
بهترین راه برای از بین بردن فاصله بین دندان‌ها در اغلب موارد، استفاده از ارتودنسی می‌باشد ؛ اما در عین حال این تهاجمی‌ترین، دردناک‌ترین و گران‌ترین راهکار برای مرتب کردن دندان‌ها می‌باشد ، به هر حال در بعضی از موارد، چاره‌ای به جزء استفاده از این روش وجود ندارد.
به دنبال استفاده از روش ارتودنسی در طی ۶ ماه می‌توانیم به هم رسیدن دندان‌های فاصله‌دار و از بین رفتن کامل فاصله بین آنها را ببینیم. ارتودنسی با کمک یک سری رابط‌های کشی (به نام زنجیر کشی)، دندان‌ها را به هم نزدیک می‌کند.
نحوه عملکرد ارتودنسی از طریق وارد کردن یک فشار مداوم در طول یک دوره زمانی نسبتاً طولانی بر روی دندان‌ها و جابه‌جا کردن آرام و تدریجی آنها در یک جهت خاص می‌باشد.
همزمان با جابه‌جا شدن دندان‌ها، شکل استخوان هم در اثر وارد آمدن فشار، تغییر می‌کند.
در واقع، ارتودنسی که تا چند سال پیش به عنوان تنها راهکار درمانی شناخته می‌شد، امروزه فقط به عنوان آخرین گزینه در روش‌های درمانی جای دارد.
انواع مختلفی از نگهدارنده‌ها وجود دارد که هزینه هر کدام هم با مدل‌های دیگر فرق دارد، اما به طور کلی نتیجه‌ای که از همه آنها به دست می‌آید کاملاً یکسان است.
استفاده از هر کدام از انواع نگهدارنده‌ها باید حتماً تحت نظر دندانپزشک باشد و در طول دوره درمان لازم است که مراجعات متعددی به دندانپزشک خود داشته باشید.
در مواردی که  بهم ریختگی شدید دندانی وجود دارد و ترتیب دندانها هم مرتب نیست طبعا ارتودنسی دندانهای فاصله دار درمان موفقی است. به دنبال درمان ارتودنسی در موارد فاصله بین دندانی بعضا نیاز به درمان زیبایی نیز وجود دارد.
 
[عکس: %DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA.jpg]
برای فاصله‌هایی که کمی بزرگ‌تر باشند و یا هنگامی که یک شخص بخواهد مشکل فاصله دندان‌های خود را سریع‌تر برطرف کند، بهتر است از روش کامپوزیت دندان استفاده شود.
 کامپوزیت یک نوع رزین مخصوص و همرنگ دندان است که بر روی دندان گذاشته می‌شود و سپس با استفاده از یک نور مخصوص، محکم و سخت می‌شود ، به این ترتیب رزین محکم به دندان می‌چسبد.
از این کامپوزیت‌ها می‌توان برای بازسازی قسمت‌های شکسته و از دست رفته دندان‌ها و یا اصلاح دندان از نظر زیبایی ظاهری استفاده کرد.
به فاصله تنها چند ساعت بعد از چسباندن کامپوزیت، دندان‌ها شکل عادی و طبیعی پیدا می‌کنند.
جاین عمل اغلب در مواردی انجام می‌شود که یک دندان، شکسته شده یا قسمتی از آن افتاده باشد ؛ اما امروزه استفاده از این روش برای از بین بردن فاصله بین دندان‌ها نیز کاملاً رایج شده است.
طبعاً مراجعه به یك دندانپزشك با مهارت و مشاوره با ایشان بهترین راه براى درك بهتر طرح درمان میباشد و نظر كارشناسى دندانپزشك زیبایى جهت انتخاب درمان مناسب بهترین راه براى بستن فاصله بین دندان هاى شما میباشد .
 
لمینت دندان
[عکس: %D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C%D8%AA%20-%20Copy%201.jpg]
لمینت دندان ونیر پورسلن یک لایه نازک است که به سطح جلوی دندان یا دندان‌هایی که قصد از بین بردن فاصله بین آنها را دارید، چسبانده می‌شود.
برای جایگذاری ونیرها لازم است که ابتدا قسمت کوچکی از مینای دندان شما برداشته شود تا ونیر به شکل مناسبی جا بیفتد و ظاهری طبیعی داشته باشد.
ونیر غالباً همراه با کامپوزیت استفاده می‌شود تا بتواند ظاهر طبیعی و یکنواختی برای دندان ایجاد کند.
 
روکش دندان
[عکس: %D8%B1%D9%88%DA%A9%D8%B4-%D8%AF%D9%86%D8...%DB%8C.jpg]
این روش در واقع مرحله بعد از کامپوزیت دندان محسوب می شود.روکش‌ دندان هم در واقع یک لایه نازک از جنس پورسلن هستند، با این تفاوت که به گونه‌ای طراحی شده‌اند که قسمت عمده سطح دندان را بپوشاند.
از روکش ها برای درمان اختلالات عملکردی دندان و نیز رفع مشکلات زیبایی استفاده می‌شود.
همچنین روکش‌ها ابزار مناسبی برای درمان آسیب‌دیدگی‌های دندان محسوب می‌شوند ، به طوری که دندانی که در اثر مصدومیت یا پوسیدگی، دچار شکستگی و یا ترک خوردگی شده است را با استفاده از روکش می‌توان بازسازی کرد، اما با استفاده از ونیر این امکان وجود ندارد. 
 
کاشت دندان
[عکس: %DA%A9%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8...%DB%8C.jpg]
ایمپلنت‌ها در واقع جایگزینی برای دندان‌های دائمی هستند ، این دندان‌ها را می‌توان به صورت ثابت یا قابل برداشته شدن طراحی کرد و شکل آنها مطابق با شکل دندان‌های طبیعی شما خواهد بود.
اگر فاصله بین دندان‌های شما به اندازه یک دندان کامل باشد، بهترین راه برای از بین بردن این فاصله، کاشت یک دندان جدید می‌باشد.
در این روش، یک مینای مصنوعی دندان از طریق جراحی در محل فاصله بین دندان‌ها کاشته می‌شود.
 
روش خانگی
[عکس: %D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D8...%DB%8C.jpg]
برای از بین بردن فاصله دندان در خانه  می توانید از نوار دندان استفاده کنید که در چند سال اخیر بسیار رایج شده‌اند. نحوه استفاده از این چسب ها این است که هر شب نواری را دور دندانتان می گذارید (دندانی که می خواهید حرکت کند) و بعد از مدتی نتیجه را می بینید. با گذشت زمان فاصله بین آن دندان با دندان کناری کمتر می شود.
 لازم به ذکر است که دندان ها فرایندی است که به دقت زیادی احتیاج دارد. همچنین فردی که این کار را انجام می دهد باید اطلاعات زیادی درباره ساختار دهان داشته باشد. شاید به‌طور تصادفی دندان را در زاویه غلطی حرکت دهید که به خودی خود باعث می شود فاصله بیشتری بین دندان ها ایجاد شود و احتمال ابتلا به بیماری های لثه را بیشتر کند.
روش های درمان خانگی زحمت زیادی دارد و امکان خطر در آن زیاد است و ما این روش را توصیه نمی کنیم چرا که سلامت شما و دندان هایتان همیشه در اولویت است.
 
سوالات متداول 
  • بهترین روش درمان فاصله بین دندان ها چیست؟
بهترین شیوه برای ‌از بین بردن فاصله‌ دندان‌ها درمان ارتودنسی است ‌که میتواند با استفاده ‌از ارتودنسی متحرک یا ارتودنسی ثابت باشد. هدف از ارتودنسی ایجاد فشار بر روی دندان‌ها برای ‌نزدیک ‌ترشدن آنها ‌به همدیگر و از بین بردن فواصل موجود است.
 
  • آیا فاصله بین دندان ها مشکل ساز ‌است؟
مهم‌ترین دلیل برای رفع فاصله دندان ها سلامت لثه‌ها می‌باشد زیرا عمل جویدن باید با دندان‌ها انجام شود نه با لثه‌ها. از سوی دیگر بستن فاصله بین دندانها باعث بهبود زیبایی و تکلم  می گردد.
 
  • چه زمان برای بستن فاصله دندان ها باید به متخصص ارتودنسی مراجعه نمود؟
پیشنهاد می شود کودکان در سن هفت سالگی به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایند و تحت نظر قرار داشته باشند تا مشخص شود فاصله بسته خواهد شد یا خیر.
 
  • با دندان های فاصله دار در بزرگسالی چه کار کنیم؟
 اگر در بزرگسالی بخواهید درمان ارتودنسی را برای از بین بردن فاصله دندانهایتان انجام دهید ، متخصص ارتودنسی می تواند از براکت‌های سرامیکی هم‌ رنگ دندان برایتان استفاده کند تا از لحاظ ظاهری دچار مشکل نشوید. ارتودنسی کمک می‌کند دندان‌ها به صورت منظم و مرتب در کنار هم قرار گیرند.