کلیدستان

نسخه‌ی کامل: مقایسه چیلر با ایرواشر
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
برای مقایسه چیلر با ایرواشر، اجازه دهید تا ابتدا کمی در مورد این دو دستگاه به طور جداگانه، کارکرد، مزایا و عیوب هریک توضیحاتی ارائه دهیم. بعد از تشریح این دو دستگاه به صورت جداگانه، می توانید از نوع کارکرد متفاوت و مزایای هر کدام از آنها مطلع شوید.

چیلر چیست؟
چیلر دستگاهی است که به واسطه جریان مایع، دما را کنترل می کند. چیلر غیر از خنک کاری دستگاه های صنعتی و تجهیزات آزمایشگاهی برای تهویه هوا در ساختمان ها هم مورد استفاده است. این دستگاه به این علت چیلر خوانده می شود که به طور عمده برای خنک سازی از آن استفاده می شود.

نوع مکانیزم کاری چیلر
چیلر براساس یک مکانیزم تراکم بخار یا جذب بخار عمل می کند. چیلر ها یک جریان مداوم خنک کننده را به بخش سرد یک سیستم وارد می کنند، این جریان خنک کننده در دمای مطلوب ۵۰ درجه فارنهایت (۱۰ درجه سانتی گراد) قرار دارد. بعد از این، جریان خنک کننده در پروسه پمپاژ می شود و دما را از محدوده یک کارخانه (مثلا قسمت ماشین آلات) اخذ می کند. دمای جذب شده به قسمت بازگشت سیستم فرآیند برگردانده می شود.

به طور عمده چیلر از یک سیستم سردسازی مکانیکی تراکم بخار استفاده می کند، سیستمی که به واسطه دستگاهی به نام اواپراتور به سیستم آب دستگاه متصل می شود. خنک کننده در اواپراتور، کمپرسور، کندانسور و شیر انبساط جریان می یابد. یک فرآیند ترمودینامیکی در هرکدام از تجهیزات مورد اشاره واقع می شود.
اواپراتور به عنوان یک مبدل دمایی عمل می کند. به موازات انتقال دما، مایع خنک تبخیر می شود و از یک مایع با فشار پایین، به بخار تغییر ماهیت می دهد. بعد،ماده خنک به کمپرسور ارسال می شود. کمپرسور چندین کارکرد دارد. ابتدا ماده خنک کننده را از اواپراتور تخلیه می کند و این اطمینان را حاصل می کند که فشار در اواپراتور در سطحی پایین باقی می ماند تا دما در نسبتی صحیح در آن اخذ شود.
دوم اینکه فشار ماده سردساز خروجی را افزایش می دهد تا به این ترتیب دمای آن آنقدر بالا باشد که در موقع رسیدن به کندانسور بتواند آن دما را دفع کند و ماده خنک کننده در کندانسور به حالت مایع باز گردد. با تغییر ماهیت ماده سردساز از بخار به مایع، دمای در آن هم به واسطه مدیوم خنک ساز (هوا خنک یا آب خنک) دفع می شود.

ایرواشر چیست؟
ایرواشر یک دستگاه دو کاره است. ایرواشرها ضمن حذف آلاینده ها از هوا، میزانی از رطوبت راهم به آن می افزایند. به این ترتیب که هوای خشک و آلوده به داخل دستگاه مکیده می شود، از صفحه هایی آبی عبور داده می شود، عبور هوای اخذ شده از میان آب نه تنها رطوبت را به هوا اضافه می کند بلکه ذرات و برخی ناخالصی ها را نیز از آن حذف می کند. به این ترتیب هوایی که چون هوای زمان باران، پاک و مرطوب است از دستگاه به محیط فرستاده می شود.

در شرایط آب و هوایی خشک، ایرواشر به واسطه تصفیه و مرطوب سازی، یک هوای سالم را تامین می کند. ایرواشر می تواند به کاهش التهابات گلو کمک کند و با اضافه کردن رطوبت کافی به هوای خشک مشکلات مربوط به مجراهای بینی و سینوس ها و دیگر مشکلات ناشی از هوای به شدت خشک را مرتفع سازد.


منبع: https://betatahvie.com/%d9%82%db%8c%d9%8...%b4%d8%b1/