کلیدستان

نسخه‌ی کامل: 6 خاصیت معجزه ‌آسای سیر و عسل برای سلامتی
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
سیر و عسل از جمله مواد غذایی هستند که خواص درمانی آن‌ها از دیرباز مورد توجه بوده و در درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد داشته‌اند؛ ترکیب این دو ماده غذایی، خواص آن‌ها را چندین برابر می‌کند. ما در ادامه چند مورد از مهم‌ترین فوایدی را که مصرف سیر و عسل برای بدن دارد، به شما معرفی می‌کنیم.

[عکس: IMG_9259.jpg]

1- جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تقویت سیستم ایمنی
یکی‌ از خواص بی‌نظیر ترکیب سیر و عسل، خواص ضد ویروسی آن است. ترکیب این دو ماده می‌تواند از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های ویروسی نظیر آنفولانزا و تبخال جلوگیری کند. از طرفی عسل و سیر هرکدام دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده و به همین علت سبب تقویت سیستم ایمنی می‌شوند؛ بنابراین استفاده از این ترکیب می‌تواند سبب قوی‌تر شدن بدن در برابر ویروس کرونا نیز بشود.

2- جلوگیری از رشد باکتری‌های بیماری‌زا
محققان دریافته‌اند که سیر و عسل هر دو می‌توانند باکتری‌ها را از بین ببرند حال زمانی که این دو ماده با هم ترکیب ‌شوند، این خاصیت قوی‌تر نیز می‌شود. ترکیب سیر و عسل از رشد بسیاری از باکتری‌های بیماری‌زا از جمله سالمونلا، استرپتوکوک پنومونی، استافیلوکوکوس اورئوس که سبب انواع عفونت‌ها می‌شوند، جلوگیری می‌کند.
هم‌چنین مطالعات نشان داده‌اند که سیر و عسل حتی می‌توانند برخی از باکتری‌هایی را که با بسیاری از آنتی بیوتیک‌ها قابل درمان نیستند، از بین ببرند.

3- محافظت از سلول‌های کبدی
معجون سیر و عسل می‌تواند از سلول‌های کبدی در برابر سمیت داروها محافظت کند. این معجون می‌تواند با خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی خود، یک عامل محافظتی از سلول‌های کبدی در برابر استرس اکسیداتیو ایجاد کند. مطالعات دیگر نیز نشان می‌دهند که این ترکیب در بیمارانی که دچار انسداد مجاری صفرا هستند، مفید است.

4- بهبود سلامت قلب و عروق
سیر و عسل سبب بهبود سلامت قلب می‌شود. شواهد حاصل از مطالعات نشان می‌دهند که سیر باعث کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و کاهش ‌تری گلسیرید و کلسترول خون می‌شود. سیر می‌تواند از ترومبوز و تجمع پلاک‌ها در اطراف دیواره رگ‌ها جلوگیری کند. هم‌چنین سیر خاصیت ارتجاعی و پرفیوژن مویرگی را افزایش می‌دهد و از این طریق یک عامل محافظتی برای قلب می‌باشد.
عسل نیز سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی نظیر فلاونوییدها و پلی فنول‌هاست که اثرات ضد ترومبیک و ضد ایسکمیک دارند و از نارسایی قلبی جلوگیری می‌کنند. هم‌چنین عسل با کاهش فاکتورهای بد لیپیدی، سبب محافظت از قلب و عروق می‌شود.

5- کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مغزی
استرس اکسیداتیو که در نتیجه عوامل بیرونی و درونی بسیاری در بدن ایجاد می‌شود، می‌تواند سبب آسیب به سلول‌ها مغزی شود، روند پیری را تسریع کند و احتمال ابتلا به بیماری‌های مغزی از جمله آلزایمر را افزایش دهد. مصرف سیر و عسل با توجه به خاصیت آنتی اکسیدانی که دارد، از سلول‌های مغزی در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد.

6- پیشگیری از بروز سرطان
مطالعات نشان می‌دهند که سیر دارای مشتقات آلی سولفید است که خاصیت ضد سرطانی دارند و مکانیسم‌های مولکولی نظیر جهش سلولی، تکثیر و تمایز سلولی و رگ زایی را که در سرطان‌زایی نقش دارند، مهار می‌کند. هم‌چنین عسل با داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی از آسیب استرس اکسیداتیو به سلول‌ها جلوگیری می‌کند.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. شما می‌توانید جهت آشنایی با دیگر خواص سیر و عسل و هم‌چنین مطالعه مقالات مشابه به منبع این نوشته که در زیر قرار دارد، مراجعه نمایید.

https://dorkam.com/mag/سیر-و-عسل/