کلیدستان

نسخه‌ی کامل: دستگاه تصفیه آب؛ قیمت خرید، کاربرد و نحوه کار
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
[عکس: %D8%A8%D9%86%D8%B1-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA...8%A8-1.jpg]
امروزه همزمان با رشد روز افزون جمعیت، آلودگی انسانی و صنعتی افزایش یافته و موجب کاهش کیفیت آب آشامیدنی حتی در مناطقی که دارای آب سالم و گوارا بوده اند، شده است. افزایش آلودگی موجب نفوذ نیترات به فاضلاب های انسانی و بالارفتن آلودگی بسیاری از منابع آبی و لایه های مختلف خاک می‌گردد. در حال حاضر برای سالم‌سازی آب ها از دستگاه های تصفیه آب خانگی، دستگاه تصفیه کننده آب صنعتی یا نیمه صنعتی استفاده می‌کنند. در این مقاله اطلاعاتی در مورد دستگاه تصفیه آب، فیلتر تصفیه آب، کاربرد و نحوه عملکرد آن در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهیم.

دستگاه تصفیه آب چیست‌؟
دستگاه تصفیه آب به سیستم هایی اطلاق می‌گردد که با بهره گیری از بهترین روش‌های تصفیه، به جداسازی ذرات معلق، آلودگی ها و آلاینده های شیمیایی می‌پردازد. در واقع به هر نوع سیستمی که هر مقدار از این ذرات و آلودگی‌های موجود در آب را حدف نماید، دستگاه تصفیه آب گفته می‌شود. عمل تصفیه آب، توسط سیستم های کوچک خانگی و همچنین سیستم هایی با ابعاد بزرگ‌تر همانند دستگاه های صنعتی و تصفیه خانه های آب شهری، انجام می‌گیرد. اگر اطلاعات کاملی در این زمینه‌ی تصفیه آب ندارید، ابتدا مقاله چرا آب تصفیه شده را مطالعه کنید.

کاربرد دستگاه تصفیه آب
دستگاه های تصفیه آب در ابعاد و اشکال مختلف و متفاوتی تولید و عرضه می شود. این دستگاه ها علاوه بر حذف همه ناخالصی های موجود در آب توسط فیلتر های تصفیه، تمام مواد معدنی و مفید را از آب حذف می کنند.
این کار به دو روش صورت می گیرد:
  • روش اسمز معکوس Reverse Osmosis
  • روش تقطیر
  • اسمز معکوس شبیه به یک فیلتر عمل می‌کند. به این صورت که بجای استفاده از محیطی برای جذب آلودگی، تمامی ذرات آب را توسط یک غشای نیمه تراوا (توسط فیلتر ممبران “membrane” به معنای “غشاء”) حذف می‌کند.
در روش تقطیر، آب را به نقطه جوش می رسانند تا آب تبخیر شود سپس بخار حاصل از تبخیر را حبس می‌کنند. بخار حاصل شده، به عنوان آب تصفیه شده و خالص نگهداری می‌شود.

آب قابل شرب
آب های تصفیه شده به این دو روش عاری از مواد معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم، k، کلرید، منیزیم، مس، روی، کروم، آهن و غیره هستند در صورتی سازمان بهداشت جهانی گزارش کرده است که؛ “آب آشامیدنی بایددارای حداقل مواد معدنی مورئ نیاز بدن انسان باشد” چرا که برای سلامت انسان بسیار ضروری می‌باشند.

حال با نوشیدن آب عاری از مواد معدنی چه اتفاقی خواهد افتاد؟
اول اینکه این گونه آب ها اسیدتر هستند و در صورت مصرف ماده اسیدی، بدن شما مجبور می شود که از مواد معدنی موجود در دندان و استخوان های شما تغذیه کند تا زمینه تشکیل بی کربنات فراهم شود و این اسید در داخل بدن خنثی شود. هنگامی که مایعات اسیدی موجود در بدن شما به نسبت مایعات قلیایی بیشتر باشد، رادیکال های آزاد بیشتر ی تولید می شوند که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند چرا که سلول های سرطانی در محیط های اسیدی تر تولید و رشد پیدا می کنند.


نحوه کار دستگاه تصفیه آب
همانطور که می دانید آب به دلیل داشتن ساختار مولکولی به هنگام گردش و چرخش در طبیعت (چرخه آب) بسیار از مواد مضر را در خود حل می کند. هنگامی که آب وارد سیستم‌های تصفیه آب شهری می‌شوند، بخش عظیمی از این آلودگی ها و ناخالصی ها از آب حذف می‌شود. اما تمامی این مواد از آب حذف نشده و در طول مسیر خود به دلایل مختلف از جمله سیستم های لوله کشی قدیمی و زنگ زده مقداری ناخالصی به خود جذب می کند. برای رفع این آلودگی ها که گاهی خاصیت اسیدی آب را افزایش می‌دهند باید از دستگاه های آب شیرین کن استفاده کرد. دستگاه های آب شیرین کن انواع مختلف با کاربرد‌های متفاوت دارند که معمولترین آن‌ها دستگاه تصفیه آب خانگی است.
دستگاه تصفیه آب انواع مختلفی دارد که معروف ترین و پرکاربردترین آن ها، دستگاههای آب شیرین کن با روش اسمز معکوس RO می‌باشد. برای آگاهی از نحوه کار و عملکرد دستگاه تصفیه آب ابتدا می‌بایست از عملکرد تک تک فیلترهای این دستگاه را مطلع شویم. البته با توجه به اینکه هر کدام از دستگاه‌های آب شیرین کن طی ۴ الی ۶ مرحله آب را تصفیه می‌کنند، تعداد فیلتر های هر دستگاه متفاوت است. در این مقاله تمامی قطعات و مراحل یک دستگاه را شرح می‌دهیم.

ادامه مطلب دستگاه تصفیه آب