کلیدستان

نسخه‌ی کامل: قیمت تیرچه بتنی
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
قیمت تیرچه بتنی
یکی از رایج‌ترین سیستم‌های سقفی، سقف تیرچه‌بلوک است که از ترکیب تیرچه و بلوک سبک سیمانی یا بلوک سفالی تشکیل می‌شود. تیرچه بتنی (Concrete Joist) از بتن و میلگردهای فولادی تشکیل شده و مابین تیرچه‌ها، بلوک‌های سفالی یا سیمانی قرار می‌گیرد. بلوک‌ها عملاً نقش قالب را برای تیرچه‌ها دارند و مقطعی مرکب به شکل حرف T انگلیسی را به وجود می‌آورند.
مهم‌ترین قسمت سقف‌های تیرچه‌بلوک، تیرچۀ بتنی است. بتن مقاومت فشاری بالا و مقاومت کششی بسیار ضعیفی دارد. استفاده از بتن در نقاطی که نیروی کششی وجود دارد کاملاً بی‌اثر بوده و این حجم زیاد بتن باعث وزن اضافی و بالا بردن هزینه آن خواهد شد که اثر نامطلوبی بر سیستم سقف می‌گذارد.
با حذف بتن در ناحیۀ کششی و جایگزین کردن فولاد که از مقاومت کششی بالایی برخوردار است در آن ناحیه سیستم سازه‌ای سقف بهبود می‌یابد. این سیستم در سقف‌های تیرچه‌بلوک به‌کاررفته و بتن در قسمت‌های تحتانی حذف شده و فقط مقداری بتن پاشنه برای نگهداری میلگردهای کششی باقی می‌ماند و فضای خالی بین تیرچه‌های بتنی نیز با مصالح سبک پر خواهد شد.
اجزای سقف تیرچه‌بلوک
اجزای سقف تیرچه‌بلوک عبارت‌اند از:
1. تیرچه
2. بلوک
3. آرماتورهای افت و حرارت (حرارت و جمع شدگی) و آرماتور منفی (میلگرد اُدکا یا اُتکا)
4. کلاف میانی
5. بتن پوششی (درجا)
انواع تیرچه بتنی
تیرچه بتنی را می‌توان در محل کارگاه ساختمانی تولید کرد و یا می‌توان از تیرچه‌های صنعتی پیش‌ساخته در کارخانه‌ها استفاده کرد. در حالت کلی تیرچه بتنی به دو صورت زیر تولید می‌شود:
1. تیرچه بتنی سنتی
2. تیرچه بتنی صنعتی
تفاوت تیرچه بتنی سنتی و صنعتی چیست؟
تفاوت اصلی تیرچه بتنی سنتی و صنعتی در نوع جوشکاری و استفاده از میلگردهای تقویتی است. در روش سنتی از جوش القایی (Co2) برای اتصال اجزای تیرچه استفاده می‌شود. درحالی‌که برای تولید صنعتی تیرچه بتنی، جوش نقطه‌ای با پرس به کار می‌رود.
جوش القایی باعث کاهش سطح مقطع میلگرد می‌شود. به همین دلیل برای تولید تیرچه بتنی به روش دستی یا سنتی باید از میلگردهایی با یک سایز بزرگ‌تر استفاده کرد تا در اثر کاهش سطح مقطع مشکلی پیش نیاید.
الزامات میلگردهای مورداستفاده در تولید تیرچه بتنی
طبق قوانین نظام‌مهندسی میلگردهای اصلی مورداستفاده در ساخت تیرچه بتنی باید از گرید A3 باشند. دقت داشته باشید که میلگرد تقویتی که در تیرچه استفاده می‌شود باید طولی به‌اندازه 60 درصد طول تیرچه داشته باشد.
مطابق با آیین‌نامه ملی ساختمان در روش صنعتی تولید تیرچه بتن می‌توان از مفتول‌هایی با سایز 4 تا 6 میلی‌متر برای ساخت زیگزاگ استفاده کرد. بر همین اساس اغلب میلگردهای تقویتی مورداستفاده در بخش زیگزاگ تیرچه بتنی در روش تولید صنعتی با سایز 4.5 یا 5 میلی‌متر و به‌صورت دوبل هستند. این میلگردها درواقع مفتول‌هایی با سایز 6 بوده‌اند که طی فرایند سرد نورد شده و اندازه قطر آن‌ها به 4.5 یا 5 میلی‌متر رسیده و درنتیجه مقاومت کششی آن‌ها بالاتر رفته است.
در جدول زیر مقاومت کششی میلگردهای سرد نورد شده را مشاهده می‌کنید:
مقاومت کششی میلگردهای سرد نورد شده دوبل
سایز میلی‌متر
5
4
مقاومت کششی (نیوتن بر مترمربع)
5600
4200
جالب است بدانید مقاومت کششی میلگرد 5 سرد نورد شده برابر میلگرد 10 گرم نورد شده است.
طبق آیین‌نامه ملی ساختمان اگر میلگرد مورداستفاده برای ساخت زیگزاگ به‌صورت گرم نورد شده باشد باید حداقل از مفتولی با سایز 6 میلی‌متر استفاده شود. به همین دلیل در ساخت تیرچه بتنی به روش دستی از میلگردهای 6، 8 و 10 میلی‌متر گرم نورد شده به‌صورت دوبل یا تک استفاده می‌شود.
طبق استاندارد ملی ایران به شماره 2909 زیگزاگ‌های تیرچه بتنی باید به‌صورت پیوسته باشند. در روش دستی ممکن است به دلیل خطاهای انسانی، این پیوستگی قطع شود که مطلوب نیست.
ارتفاع تیرچه بتنی چقدر است؟
ارتفاع تیرچه بتنی‌هایی تا 7 متر، 25 سانتی‌متر و ارتفاع تیرچه بتنی‌هایی 7 متر به بالا، 30 سانتی‌متر است.
ساخت زیگزاگ به روش سنتی به دو صورت تک و دوبل انجام می‌شود. در حالت تک باید یکی از میلگردهای تقویتی در سمت چپ و بعدی در سمت راست باشد. البته گاهی استادکار تمام زیگزاگ‌ها را در یک‌طرف کار می‌کند که این امر می‌تواند باعث پیچش تیرچه شود.
قیمت تیرچه بتنی آماده
تیرچه‌های صنعتی به علت رعایت استانداردهای لازم در ساخت و کاهش خطاهای انسانی از کیفیت و مقاومت بالاتری برخوردارند. سقف تیرچه و بلوک جزو دال‌های یک‌طرفه به‌حساب می‌آید.
کیفیت تیرچه بتنی چگونه سنجیده می‌شود؟
پاشنه بتنی یکی از معیارهای مهم کیفیت تیرچه بتنی است که بستگی به عیار (نسبت شن به سیمان) تیرچه دارد.
سقف تیرچه‌بلوک خود از یک پاشنۀ بتنی به عرض 10 سانتیمتر و ضخامت آن حداقل 4.5 و حداکثر 5.5 سانتی‌متر بوده و درواقع به‌گونه‌ای باشد که تمام میلگردهای پایین داخل این کاور قرار بگیرد. درون پاشنه بتنی معمولاً 2 عدد میلگرد آجدار با قطر حداقل 8 و حداکثر 16 میلی‌متر قرار می‌گیرد. این میلگردها وظیفۀ تحمل نیروهای کششی وارده بر سقف را بر عهده دارند.

یک میلگرد نیز در قسمت فوقانی تیرچه قرار می‌گیرد و درصورتی‌که این میلگرد بالایی در قسمت رویۀ سقف قرار بگیرد می‌تواند به‌عنوان میلگرد اُفت و حرارتی نیز استفاده شود. بین میلگردهای تحتانی و فوقانی تیرچه دو عدد میلگرد مورب به‌صورت خرپایی در دو طرف تیرچه قرار می‌گیرند. وظیفه این میلگردها اتصال بین میلگرد تحتانی و فوقانی و تحمل بارهای برشی وارد بر سقف است. فاصله مرکز تا مرکز دو تیرچه، معمولاً 50 سانتیمتر است که این فاصله نباید از 70 سانتیمتر بیشتر شود. بعد از قرار دادن تیرچه‌ها و چیدن بلوک‌ها در بین آن‌ها شبکه‌ای از میلگردهای اُفت و حرارتی بر روی آن‌ها قرار می‌گیرد. سپس بتن‌ریزی درجا بر روی سیستم انجام می‌گیرد و یک دال بتنی روی کار تشکیل می‌شود.
قیمت تیرچه بتنی پیش‌تنیده
نوعی از تیرچه‌های پیش‌ساخته به نام تیرچه‌های پیش‌تنیده نیز موجود است که در کارخانه‌های مجهز ساخته می‌شود و در این تیرچه‌ها ابتدا میلگردها توسط جک‌های مخصوص کشیده می‌شوند و سپس بتن‌ریزی بر روی آن‌ها انجام می‌شود. بعد از عمل‌آوری بتن، میلگردها آزاد می‌شوند و نیروی آزادشده بتن را تحت تنش فشاری قرار می‌دهد که این کار باعث افزایش مقاومت تیرچه در مقابل ترک‌خوردگی می‌شود.

تیرچه‌های پیش‌تنیده فاقد میلگردهای عرضی هستند. میلگرد به‌کاررفته در تیرچه‌های پیش‌تنیده با مقاومت بالا بوده تا در اثر کشش گسیخته نشود و بتن به‌کاررفته در آن نیز حداقل باید از ردۀ C35 باشد. بتن ردۀ C35 بتن آماده‌ای است که به‌صورت تقریبی 400 کیلوگرم سيمان در واحد مترمکعب در مخلوط استفاده می‌شود. همچنین وزن و قیمت تیرچه بتنی صنعتی کمتر از نوع سنتی و دستی است.
كاربرد سقف تيرچه و بلوك در ساختمان
1. پوشش سقف‌های ساختمان آجری
2. پوشش سقف‌های ساختمان اسکلت فلزی
3. پوشش سقف‌های ساختمان اسکلت بتنی
مزایای کاربرد تیرچه بتنی در سقف ساختمان
مزایای استفاده از تیرچۀ بتنی در سقف تیرچه‌بلوک به شرح زیر است.
1. سبک بودن سقف به علت حذف بتن در ناحیۀ کشش
2. مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی بودن به علت مصرف بتن کمتر
3. ایجاد یک سطح کاملاً صاف و یکنواخت در زیر و روی کار
4. عدم نیاز به سیستم قالب‌بندی برای عملیات بتن‌ریزی سقف
5. ایجاد عایق صوتی و حرارتی توسط فضای خالی درون بلوک‌های قرار گرفته بین دو تیرچه
معایب تیرچه بتنی
در ساختمان‌سازی تیرچه بتنی دارای معایبی است که به عبارت است از:
1. بعد از بتن‌ریزی سقف، امکان ایجاد ترک‌های طولی در زیر تیرچه‌های بتنی وجود دارد.
2. تیرچه بتنی کاربری محدودی در پوشش دهانه‌های زیاد دارند به‌گونه‌ای که در دهانه‌های حداکثر 8 متر کاربرد داشته و برای دهانه‌های 7 تا 8 متر بهتر است از تیرچه‌های مضاعف (دوبل) استفاده شود.
3. سقف‌های تیرچه‌بلوک در مقایسه با سقف‌های دال بتنی و کامپوزیت، صلبیت (استحکام) کافی را ندارد.
4. در مکان‌هایی که سقف به حالت مثلث و قوسی شکل اجرا می‌شوند، اجرای تیرچه بتنی محدودیت دارد.
خرید تیرچه بتنی
جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد خرید تیرچه بتنی و انواع یونولیت، لطفاً با شمارۀ 43000023-021 تماس حاصل فرمایید. کارشناسان ما در آسرون میزبان صدای گرمتان هستند.
تیرچه کرومیت نوعی دیگر از تیرچه است که در آسرون نیز به فروش می‌رسد. قیمت تیرچه کرومیت را نیز می‌توانید با مراجعه به صفحه این محصول در منوی آسرون در قسمت دیگر محصولات مشاهده