کلیدستان

نسخه‌ی کامل: برای ثبت شرکت دانش بنیان باید چگونه اقدام کرد؟
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
شرکت های دانش بنیان، بیشتر از تولید کالا، اطلاعاتی تولید می کنند که این اطلاعات، محصولات اصلی شرکت محصوب شده و برایشان درآمدزایی دارد. البته شرکت های دانش بنیانی وجود دارند که به وسیله همین اطلاعات، محصولات فیزیکی خاص تولید می کنند.

بحث طرح های صنعتی و مالکیت معنوی محصولات، همیشه از دغدغه های اصلی شرکت محسوب می شود که حفظ حقوق معنوی این اطلاعات، یکی از مهم ترین مسائل حقوقی در ثبت شرکت های دانش بنیان می باشد، زیرا اصولاً این دارایی ها قابل لمس نمی باشند.

برای ثبت شرکت دانش بنیان لازم است فرد ابتدا به صورت حقوقی شرکت یا موسسه ای را در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برساند و سپس نسبت به ثبت نام شرکت در سامانه شرکت های دانش بنیان جهت ارزیابی اقدام نماید. ثبت شرکت ها و موسسات دانش بنیان همانند دیگر شرکت ها و موسسات خواهد بود و در هنگام ثبت هیچ تفاوتی بین شرکت ها وجود ندارد. لذا برای تأسیس یک شرکت یا موسسه دانش بنیان، شرکت ها و موسسات ابتدا باید در اداره ثبت شرکت های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت شوند.

سامانه ارزیابی شیوه ی اجرای قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان www.daneshbonyan.ir می باشد. صاحبان ایده و خلاقیت، قبل از اقدام برای ثبت شرکت، می بایست برای مطالعه آیین نامه و قوانین به این سامانه مراجعه نمایند.

برای ثبت شرکت دانش بنیان باید کلیه اطلاعات مربوط به سهامداران و اعضای هیئت مدیره و رزومه شرکت و اطلاعات افراد درون سازمان مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص گردد که آیا شامل شرکت دانش بنیان می شود یا خیر.

بر اساس آیین نامه تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان، شرکت های متقاضی باید علاوه بر کسب شرایط ذکر شده در شاخص های عمومی، کلیه شرایط مشخص شده در شاخص های اختصاصی آیین نامه مذکور را داشته باشند.

شاخص های عمومی شامل موارد ذیل می باشند:
حداقل دو سوم از اعضای هیات مدیره شرکت حداقل دو مورد از شرایط ذیل را احراز کنند:
-حداقل دارای مدرک کارشناسی باشند.
-حداقل 3 سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند.
-دارای حداقل یک اختراع ثبت شده ارزیابی شده داخلی یا یک اختراع بین المللی مرتبط با حوزه کاری شرکت باشند.
-حداقل نیمی از درآمد شرکت در یک سال مالی گذشته شرکت،ناشی از فروش فناوری ،کالا و یا خدمات دانش بنیان (شامل خدمات تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی مرتبط با فهرست کالاهای دانش بنیان و خدمات تخصصی دانش بنیان) آن شرکت از طریق قرارداد باشد.

شرکت های دانش بنیان نوپا باید همه شاخص های تشخیص ذیل را احراز نمایند.
1-حداقل یک سال از تاریخ ثبت آن گذشته باشد.
2-حداقل دو سوم از اعضای هیات مدیره شرکت،حداقل دو مورد از شرایط ذیل را احراز کنند:
-حداقل دارای مدرک کارشناسایی باشند.
-حداقل یک سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه  فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند.
--دارای حداقل یک اختراع ثبت شده ارزیابی شده داخلی یا یک اختراع بین المللی مرتبط با حوزه کاری شرکت باشند.
3-شرکت دارای معادل 3 نفر نیروی انسانی تمام وقت باشد.
4-شرکت باید تولید کننده کالا یا کالاهای دانش بنیان مطابق فهرست کالاهای دانش بنیان مصوب کارگروه باشد که دانش فنی آن را بواسطه انتقال یا ایجاد دانش فنی از طریق فعالیت های تحقیق و توسعه نهادینه و بومی سازی کرده باشند و یا شرکت دارای برنامه طراحی و تولید کالاهای دانش بنیان باشند.
تبصره-برنامه شرکت برای طراحی و تولید کالای دانش بنیان باید به تایید یکی از مراکز رشد یا پارک های علم و فناوری (چنانچه شرکت در همان مرکز رشد یا پارک علم و فناوری مستقر باشد) و یا ستادهای فناوری راهبردی (چنانچه حوزه فعالیت شرکت مرتبط با موضوعات یکی از ستادهای فناوری راهبردی باشد) برسد.
5-شرکت دارای عملکرد تحقیق و توسعه باشد.
تبصره-تایید شرکت های دانش بنیان نوپا دارای اعتبار یک ساله بوده و تنها برای یک دوره یک ساله(مجموعاَ دو سال)می تواند تمدید شود.