کلیدستان

نسخه‌ی کامل: مشخصات شیمیایی اوره
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
اوره به دلیل وجود در بدن و اهمیت زیاد آن برای سلامتی انسان و همچنین کاربردهای فراوانی که در صنایع و مشاغل مختلف خصوصاً کشاورزی دارد، از جمله مواد شیمیایی بسیار محبوب می باشد.

مشخصات اوره:
دمای ذوب: ۱۳۳ تا ۱۳۵ درجه سانتیگراد
چگالی: ۲.۱۳ گرم بر سانتی متر مکعب
حلال ها: آب، گلیسیرول، اتانول و استونیتریل
فرمول شیمیایی اوره: CO(NH2)2

نام دیگر اوره، کاربامید نیز هست. این آمید دارای دو گروه آمین متصل به یک گروه عاملی کربونیل است. اوره نقش مهمی در متابولیسم ترکیبات حاوی نیتروژن در حیوانات دارد. اوره ماده اصلی حاوی نیتروژن در ادرار پستانداران است.

اوره خالص جامد بی رنگ و بسیار محلول در آب و غیر سمی است. این ترکیب شیمیایی به صورت محلول در آب بوده و در اسید و قلیا نامحلول است. بدن از این ماده در بسیاری از فرآیندها از جمله دفع نیتروژن استفاده می‌کند.

کبد، این ماده را از طریق ترکیب دو مولکول آمونیاک با مولکول دی اکسید کربن در چرخه اوره تشکیل می‌دهد ولی در کبد انسان آمونیاک در طی فرآیند دی آمینه شدن اسید های آمینه، تولید می شود. این ماده محصول اصلی نهایی کاتابولیسم (تغییر شکل و ساختار مواد شیمیایی در اثر متابولیسم) پروتئین است و حدوداً نیمی از کل مواد جامد در ادرار را تشکیل می دهد.

تزریق اوره به بدن باعث افزایش اسمولالیته پلاسمای خون می شود که موجب افزایش جریان آب از بافت ها به پلاسمای داخل سلولی می شود. این افزایش جریان آب باعث کاهش فشار در بافت ها شده و همچنین میزان ادرار را نیز بالا می برد.

این ماده به طور گسترده در کود به عنوان منبع نیتروژن استفاده می‌شود و ماده اولیه مهم در صنایع شیمیایی است. این ترکیب را می‌توان از مواد معدنی ایجاد کرد. در آزمایشگاه، اوره خالص را می‌توان بدون مواد اولیه بیولوژیکی تولید کرد. شایع‌ترین ناخالصی تولید اوره، بیوریت می باشد که باعث کم شدن رشد گیاه می‌شود.