کلیدستان

نسخه‌ی کامل: چگونگی جذب کلسیم سیترات
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
کلسیم سیترات به راحتی متلاشی و حل می شود. از لحاظ بیولوژیکی، این ماده با کلسیم کربنات مقایسه می شود و برخلاف کلسیم کربنات که خاصیت بازی دارد و بر اسید معده تأثیر می گذارد، سیترات کلسیم هیچ اثری بر اسید معده نداشته و سریعتر هضم می شود.

سیترات کلسیم را می توان با یا بدون غذا مصرف کرد و کلسیم آن جذب بدن می شود. کربنات کلسیم برای جذب نیاز به اسید معده‌ی بیشتری دارد و این مکمل بعد از غذا مصرف می شود.

قرص کلسیم سیترات حاوی کلسیم به صورت ملح سیترات با جذب گوارشی مناسب جهت حفظ سلامت استخوان ها و بهبود رشد جسمی در سنین رشد می باشد. اگر کاهش کلسیم از حدی فراتر رود، منجر به پوکی استخوان می شود. پوکی استخوان سبب دشواری های فراوانی بویژه نزد افراد مسن شده و آنها را در معرض انواع شکستگی های استخوانی قرار می دهد بنابراین توصیه به مصرف قرص کلسیم (کلسیم سیترات) توسط پزشکان صورت می گیرد.

عوارض قرص کلسیم سیترات
بعضی از افراد دچار عوارض جانبی خفیفی از کلسیم سیترات شده که می‌توان آن را نادیده گرفت در حالی که بعضی دیگر ممکن است دچار مشکلات جدی‌تری پس از مصرف آن شوند. سیترات کلسیم در اصل نمک اسید سیتریک است و معمولاً به عنوان یک مکمل غذایی جهت بهبود استحکام استخوانها و دندانها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این شکل از کلسیم که به وسیله سیترات کلسیم تأمین می‌شود به ندرت در مواد غذایی که مصرف می‌کنیم یافت می‌شود. به منظور جذب کلسیم درون استخوان ها نیاز به محیطی اسیدی است. این ترکیب قادر به ایجاد آن نوع محیط اسیدی درون معده بوده و در نتیجه جذب حداکثر میزان کلسیم به درون بدن را تسهیل می‌سازد. در حالت مطلوب، میزان مصرف برای خردسالان نبایستی بیشتر از 800 میلی‌گرم در روز و در بزرگسالان نبایستی از 1200 میلی‌گرم در روز تجاوز کند.