۱۳۹۸/۰۳/۰۹, ۱۱:۱۸ ق.ظ
ماهی صبور
معرفی غذاهای سنتی استان خوزستان نه تنها در شهرهای ایران و جزیره قشم بلکه در کشورهای اطراف خلیج فارس هم محبوبیت زیادی دارد و در میان این غذاها، ماهی جایگاه مهمی دارد. جنوبی ها طعم ماهی صبور را خیلی دوست دارند و این ماهی را به طور سنتی بر روی آتش کباب می کنند و آن را یا به همراه نان می خورند و یا به همراه سبزی پلو. تور لحظه آخری قشم
مواد لازم :
[url=http://www.qeshmnet.net/%D8%B1%D9%86%DA%AF%DB%8C%D9%86%DA%A9]رنگینک
معرفی : رنگینک نام نوعی شیرینی مناطق جنوب ایران (فارس،قشم ،هرمزگان، بوشهر و خوزستان) است که با رطب یا خرما، آرد و پودر دارچین تهیه میشود. در این شیرینی خانگی، پودر دارچین و خرما دست به دست هم میدهند و وعدهای سرشار از بهترین مواد غذایی به وجود میآید. حلاوتی که ماندگاری آن در یخچال به یک هفته هم میرسد. تور قشم شهریور 98
مواد لازم :
آرد : 2 پیمانه
کره : 200 الی 250 گرم
پودر دارچین : 1 قاشق مربا خوری
پودر هل : 1/2 قاشق چایخوری
خرما : به مقدار لازم ( با توجه به اندازه ظرف)
گردو : به مقدار لازم
پودر نارگیل یا پسته : برای تزیین
طرز تهیه : ابتدا کره را داخل ماهیتابه میریزیم اجازه میدهیم تا با حرارت ملایم آب شود. مقدار کره بستگی به سلیقه خودتان دارد اگر دوست داشتید رنگینکتون کم چرب تر باشه 200 گرم و در غیر اینصورت 250 گرم کره استفاده کنید.آرد را که ترجبحا بهتر است الک کرده باشیم تا گوله نشود را به کره اضافه کرده و با حرارت ملایم تفت میدهیم تا خامیش از بین برود و سرخ شود.تا آرد سرخ شود خرما ها را پوست میکنیم و داخلش را گردو می گذاریم.البته یادمان باشد گهگاهی در این بین آرد را هم بزنیم تا زیرش نسوزد.مقدار خرما بستگی به اندازه ظرفمان دارد و باید قدری باشد که سطح ظرف کاملا با خرما پوشانده شود.حالا دیگر کم کم آرد سرخ شده و رنگشم تیره شده است.شعله را خاموش میکنیم و حدود دو سه دقیقه به مخلوط آرد اجازه میدهیم تا از حرارت زیادش بیوفتد و بعد دارچین و هل را اضافه کرده مواد را خوب با هم مخلوط میکنیم.حالا مقداری از مخلوطمون را داخل ظرف سرو میریزیم.روی مخلوط را کاملا با خرما پرمیکنیم.در نهایت باز هم از مخلوط آرد روی خرماها میریزم تا روی خرماها کاملا پوشیده شود.در انتها رنگینک را داخل یخچال میگذاریم تا خودش را بگیرد و آخر سر از یخچال در می آوریم و با پودر نارگیل یا پسته تزیین کرده و سروش میکنیم .
شیرینی مالوکی
معرفی : نوعی شیرینی سنتی در استان هرمزگان است که از ترکیب ماست، تخم مرغ، آرد و پودر قند تهیه میشود. این شیرینی مخصوص جنوب کشور جزیره هرمز ، قشم و ... می باشد که با مواد اولیه بسیار ساده و در کوتاه ترین زمان ممکن آماده می شود .شما می توانید از این شیرینی به عنوان یک میان وعده لذیذ استفاده نمایید. تور قشم مرداد 98
مواد لازم :
پودر گردو
آرد گندم
پودر شکر
ماست
روغن جامد
نمک
بکینگ پودر
پودر هل
پودر پسته
روغن مایع
دستور طرز تهیه :
روغن جامد را با ماست مخلوط می کنیم .مقداری بکینگ پودر،پودر هل ،نمک را اضافه کرده و سپس آرد را بتدریج اضافه می کنیم و کاملا مخلوط می کینم تا خمیر کاملا یکدست شود و بعد از آن مابقی آرد را کم کم اضافه می کنیم تا خمیر جمع شود .سپس به مدت نیم ساعت خمیر را داخل یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند.سپس پودر قند و هل و گردو را باهم مخلوط کرده .از مواد به اندازه یک فندق برمی داریم و توی دستمون باز می کنیم و از مواد گردوو پودرقند و هلی که مخلوط کردیم وسط کار قرار می دهیم و سپس خمیر را به شکل گرد جمع می کنیم و در روغن داغ فراوان سرخ می کنیم.
ترشی انبه
معرفی : ترشی انبه از ترشی های مخصوص هرمزگان است که در میناب و رودان متداول است و به دو صورت ترشی انبه چغاله یا انبه نارس سالم تهیه میشود. برای تهیه این نوع ترشی، تمبر هندی را با زردچوبه و انبه و رب گوجه فرنگی، به شیره تمبر هندی اضافه میکنند، همه مواد را با سرکه ترکیب کرده و برای مدتی در ظرفی با در محکم نگهداری میکنند تا حاضر شود. تور قشم تیر 98
مواد لازم :
انبه زرد : 2 عدد
سرکه : 1 پیمانه
روغن زیتون : ½ پیمانه
سیر : 6 حبه
فلفل سیاه : 1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز : 1 قاشق چایخوری
سیاه دانه : 1 قاشق غذاخوری
تخم گشنیز : 1 قاشق غذاخوری
دستور طرز تهیه
ابتدا انبه ها را می شوییم و خرد می کنیم. اگر بخواهیم ترشی انبه را به صورت تکه ای درست کنیم باید انبه ها را حدودا به اندازه یک گردو خرد کنیم. پس از اینکه انبه ها را خرد کردیم آنها را کنار می گذاریم. سپس باید ادویه ها را تفت دهیم.
برای این منظور تخم گشنیز ، فلفل سیاه ، فلفل قرمز و سیاه دانه را با هم مخلوط می کنیم. پس از مخلوط کردن مواد ، آنها را در یک تابه چند دقیقه تفت می دهیم ، سپس ادویه های بو داده شده را در آسیاب می ریزیم و به صورت پودر در می آوریم.
در مرحله بعدی سیر را پوست می گیریم و له می کنیم. در یک ظرف بزرگ تمام مواد ترشی ( ادویه ها ، سیر له شده ، روغن زیتون ، سیر و تکه های انبه ) را با هم مخلوط می کنیم و در یک شیشه مناسب می ریزیم و درب شیشه را محکم می بندیم.
سوراخ یا سوراغ
معرفی : شرایط اقلیمی استان هرمزگان و ارتباط با کشورهای همسایه باعث تاثیر گذاری بر فرهنگ و ذائقه مردم این استان شده به نوعی که طبخ غذا در هرمزگان برگرفته از فرهنگ غذا در هندوستان است.سوراغ یکی دیگر از غذاهای محلی مردم استان هرمزگان است که البته باید آن را نوعی دسر نامید، چون برای طعم دادن به غذا از آن استفاده و همراه غذای اصلی میل میشود. سوراغ یک نوع خورشت بندری است که قدمت هزار ساله دارد. در بندرعباس مخلوط ماهی مومغ (حشینه) و آب نمک و خاک سرخ جزیره هرمز و پوست نارنج (برای ای نکه خوشبو شود) را با نمک زیاد در ظرفى که درب آن محکم بسته شود، به مدت 10 روز می گذارند که غلیظ شود. سپس ماهىهاى مانده را در این محلول زده و دوباره در ظرف مىریزند. سوراغ در شکلهای مختلفی مصرف میشود، آن را بر روی نان مالیده و سرو میکنند یا به عنوان مواد استبلی با برنج دم کرده و نوش جان میکنند.
مواد لازم برای سوراغ :
1 تا 2 پیمانه پودر گلک
به مقدار لازم نمک
1 کیلو ماهی مومغ (ساردین)
5 – 6 تکه پوست نارنج(خشک)
7-8 برگ برگ لیمو تازه
طرز تهیه سوراغ :
سر ماهی را می زنیم وشکم آن رابا انگشت خالی می کنیم ماهی رازیر آب سرد می شوریم ودر ابکش می ریزیم تا آب آن برود توی ماهی وشکم آن را با نمک زیاد آغشته می کنیم گلک را الک می کنیم وروی ماهی ها می پاشیم و ماهی ها رازیر ورو کرده تا خوب به گلک آغشته شود ماهی ها رادر دبه پلاستیکی یا شیشه می چینیم ولابه لای آن را پوست نارنج و برگ لیمو می ریزیم در ظرف را می بندیم وبه مدت 20 روز در آفتاب می گذاریم.تور قشم تابستان 98
معرفی غذاهای سنتی استان خوزستان نه تنها در شهرهای ایران و جزیره قشم بلکه در کشورهای اطراف خلیج فارس هم محبوبیت زیادی دارد و در میان این غذاها، ماهی جایگاه مهمی دارد. جنوبی ها طعم ماهی صبور را خیلی دوست دارند و این ماهی را به طور سنتی بر روی آتش کباب می کنند و آن را یا به همراه نان می خورند و یا به همراه سبزی پلو. تور لحظه آخری قشم
مواد لازم :
- 2 عدد ماهی صبور
- 100 گرم سبزی ماهی تازه، گشنیز و کمی شنبلیله
- 1 بسته تمرهندی
- 1 عدد پیاز بزرگ
- 1 قاشق غ رب گوجه
- 1 بوته سیر
- نمک، زردچوبه، فلفل قرمز
طرز تهیه : ابتدا داخل شکم ماهی را تمیز میکنیم و میشوییم. فلس ماهی را لازم نیست جدا کنیم. بهتر است مقداری شیره خرما بر پوست ماهی بمالیم (ولی حتمی نیست) تا از سوختن آن به هنگام کباب کردن روی آتش، جلوگیری شود، چون پوست سوختهی آن باعث ایجاد مزه تلخ میشود. شکم ماهی را کاملا باز کرده و صاف میکنیم.مقداری آب تمرهندی روی شکم ماهیمیریزیم تا جذب ماهی شود.بهتر است مقدار شنبلیه خیلی کم باشد تا مزهی سبزی ماهی تلخ نشود. سپس سبزی ماهی و سبزی پلویی راشسته و خرد میکنیم. پیاز و سیر را نیز خرد میکنیم. سیر و پیاز خرد شده را سرخ میکنیم. سپس با سبزی ماهی، سبزی پلویی و مقداری تمرهندی سفت مخلوط میکنیم. در مرحله بعد فلفل، نمک و بقیه آبتمرهندی را به همراه رب گوجه فرنگی به بقیه مواد اضافه کرده و هم میزنیم و روی شکم ماهی میمالیم. مخلوط به دست آمده را که روی شکم ماهی میگذارند، به زبان محلی " حشو " میگویند.هدف از این کار، خوشمزه شدن ماهی و جلوگیری از سوختن گوشت آن است.سپس ماهیها را به پشت (یعنی شکم باز شدهی آن رو به بالا باشد) داخل توری قرار داده و آن را روی زغال کباب میکنیم، و یا میتوانیم آنها را درون فر گذاشته و کباب کنیم.
[url=http://www.qeshmnet.net/%D8%B1%D9%86%DA%AF%DB%8C%D9%86%DA%A9]رنگینک
معرفی : رنگینک نام نوعی شیرینی مناطق جنوب ایران (فارس،قشم ،هرمزگان، بوشهر و خوزستان) است که با رطب یا خرما، آرد و پودر دارچین تهیه میشود. در این شیرینی خانگی، پودر دارچین و خرما دست به دست هم میدهند و وعدهای سرشار از بهترین مواد غذایی به وجود میآید. حلاوتی که ماندگاری آن در یخچال به یک هفته هم میرسد. تور قشم شهریور 98
مواد لازم :
آرد : 2 پیمانه
کره : 200 الی 250 گرم
پودر دارچین : 1 قاشق مربا خوری
پودر هل : 1/2 قاشق چایخوری
خرما : به مقدار لازم ( با توجه به اندازه ظرف)
گردو : به مقدار لازم
پودر نارگیل یا پسته : برای تزیین
طرز تهیه : ابتدا کره را داخل ماهیتابه میریزیم اجازه میدهیم تا با حرارت ملایم آب شود. مقدار کره بستگی به سلیقه خودتان دارد اگر دوست داشتید رنگینکتون کم چرب تر باشه 200 گرم و در غیر اینصورت 250 گرم کره استفاده کنید.آرد را که ترجبحا بهتر است الک کرده باشیم تا گوله نشود را به کره اضافه کرده و با حرارت ملایم تفت میدهیم تا خامیش از بین برود و سرخ شود.تا آرد سرخ شود خرما ها را پوست میکنیم و داخلش را گردو می گذاریم.البته یادمان باشد گهگاهی در این بین آرد را هم بزنیم تا زیرش نسوزد.مقدار خرما بستگی به اندازه ظرفمان دارد و باید قدری باشد که سطح ظرف کاملا با خرما پوشانده شود.حالا دیگر کم کم آرد سرخ شده و رنگشم تیره شده است.شعله را خاموش میکنیم و حدود دو سه دقیقه به مخلوط آرد اجازه میدهیم تا از حرارت زیادش بیوفتد و بعد دارچین و هل را اضافه کرده مواد را خوب با هم مخلوط میکنیم.حالا مقداری از مخلوطمون را داخل ظرف سرو میریزیم.روی مخلوط را کاملا با خرما پرمیکنیم.در نهایت باز هم از مخلوط آرد روی خرماها میریزم تا روی خرماها کاملا پوشیده شود.در انتها رنگینک را داخل یخچال میگذاریم تا خودش را بگیرد و آخر سر از یخچال در می آوریم و با پودر نارگیل یا پسته تزیین کرده و سروش میکنیم .
شیرینی مالوکی
معرفی : نوعی شیرینی سنتی در استان هرمزگان است که از ترکیب ماست، تخم مرغ، آرد و پودر قند تهیه میشود. این شیرینی مخصوص جنوب کشور جزیره هرمز ، قشم و ... می باشد که با مواد اولیه بسیار ساده و در کوتاه ترین زمان ممکن آماده می شود .شما می توانید از این شیرینی به عنوان یک میان وعده لذیذ استفاده نمایید. تور قشم مرداد 98
مواد لازم :
پودر گردو
آرد گندم
پودر شکر
ماست
روغن جامد
نمک
بکینگ پودر
پودر هل
پودر پسته
روغن مایع
دستور طرز تهیه :
روغن جامد را با ماست مخلوط می کنیم .مقداری بکینگ پودر،پودر هل ،نمک را اضافه کرده و سپس آرد را بتدریج اضافه می کنیم و کاملا مخلوط می کینم تا خمیر کاملا یکدست شود و بعد از آن مابقی آرد را کم کم اضافه می کنیم تا خمیر جمع شود .سپس به مدت نیم ساعت خمیر را داخل یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند.سپس پودر قند و هل و گردو را باهم مخلوط کرده .از مواد به اندازه یک فندق برمی داریم و توی دستمون باز می کنیم و از مواد گردوو پودرقند و هلی که مخلوط کردیم وسط کار قرار می دهیم و سپس خمیر را به شکل گرد جمع می کنیم و در روغن داغ فراوان سرخ می کنیم.
ترشی انبه
معرفی : ترشی انبه از ترشی های مخصوص هرمزگان است که در میناب و رودان متداول است و به دو صورت ترشی انبه چغاله یا انبه نارس سالم تهیه میشود. برای تهیه این نوع ترشی، تمبر هندی را با زردچوبه و انبه و رب گوجه فرنگی، به شیره تمبر هندی اضافه میکنند، همه مواد را با سرکه ترکیب کرده و برای مدتی در ظرفی با در محکم نگهداری میکنند تا حاضر شود. تور قشم تیر 98
مواد لازم :
انبه زرد : 2 عدد
سرکه : 1 پیمانه
روغن زیتون : ½ پیمانه
سیر : 6 حبه
فلفل سیاه : 1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز : 1 قاشق چایخوری
سیاه دانه : 1 قاشق غذاخوری
تخم گشنیز : 1 قاشق غذاخوری
دستور طرز تهیه
ابتدا انبه ها را می شوییم و خرد می کنیم. اگر بخواهیم ترشی انبه را به صورت تکه ای درست کنیم باید انبه ها را حدودا به اندازه یک گردو خرد کنیم. پس از اینکه انبه ها را خرد کردیم آنها را کنار می گذاریم. سپس باید ادویه ها را تفت دهیم.
برای این منظور تخم گشنیز ، فلفل سیاه ، فلفل قرمز و سیاه دانه را با هم مخلوط می کنیم. پس از مخلوط کردن مواد ، آنها را در یک تابه چند دقیقه تفت می دهیم ، سپس ادویه های بو داده شده را در آسیاب می ریزیم و به صورت پودر در می آوریم.
در مرحله بعدی سیر را پوست می گیریم و له می کنیم. در یک ظرف بزرگ تمام مواد ترشی ( ادویه ها ، سیر له شده ، روغن زیتون ، سیر و تکه های انبه ) را با هم مخلوط می کنیم و در یک شیشه مناسب می ریزیم و درب شیشه را محکم می بندیم.
سوراخ یا سوراغ
معرفی : شرایط اقلیمی استان هرمزگان و ارتباط با کشورهای همسایه باعث تاثیر گذاری بر فرهنگ و ذائقه مردم این استان شده به نوعی که طبخ غذا در هرمزگان برگرفته از فرهنگ غذا در هندوستان است.سوراغ یکی دیگر از غذاهای محلی مردم استان هرمزگان است که البته باید آن را نوعی دسر نامید، چون برای طعم دادن به غذا از آن استفاده و همراه غذای اصلی میل میشود. سوراغ یک نوع خورشت بندری است که قدمت هزار ساله دارد. در بندرعباس مخلوط ماهی مومغ (حشینه) و آب نمک و خاک سرخ جزیره هرمز و پوست نارنج (برای ای نکه خوشبو شود) را با نمک زیاد در ظرفى که درب آن محکم بسته شود، به مدت 10 روز می گذارند که غلیظ شود. سپس ماهىهاى مانده را در این محلول زده و دوباره در ظرف مىریزند. سوراغ در شکلهای مختلفی مصرف میشود، آن را بر روی نان مالیده و سرو میکنند یا به عنوان مواد استبلی با برنج دم کرده و نوش جان میکنند.
مواد لازم برای سوراغ :
1 تا 2 پیمانه پودر گلک
به مقدار لازم نمک
1 کیلو ماهی مومغ (ساردین)
5 – 6 تکه پوست نارنج(خشک)
7-8 برگ برگ لیمو تازه
طرز تهیه سوراغ :
سر ماهی را می زنیم وشکم آن رابا انگشت خالی می کنیم ماهی رازیر آب سرد می شوریم ودر ابکش می ریزیم تا آب آن برود توی ماهی وشکم آن را با نمک زیاد آغشته می کنیم گلک را الک می کنیم وروی ماهی ها می پاشیم و ماهی ها رازیر ورو کرده تا خوب به گلک آغشته شود ماهی ها رادر دبه پلاستیکی یا شیشه می چینیم ولابه لای آن را پوست نارنج و برگ لیمو می ریزیم در ظرف را می بندیم وبه مدت 20 روز در آفتاب می گذاریم.تور قشم تابستان 98