کلیدستان

نسخه‌ی کامل: مراحل ارتودنسی نامرئی
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
[عکس: %D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%88%D8%AF%D9%86%D8%...%D9%86.jpg]



درمان های ارتودنسی نسبت به گذشته زیاد تر شده است. درمان راحت و بدون درد انواع ارتودنسی  سبب شده است تا افراد زیادی مشتاق درمان ارتودنسی شوند. ارتودنسی نامرئی یا ارتودنسی اینویزیلاین یکی از محبوب ترین روش های درمان ارتودنسی است که به علت کاهش دیده شدن دستگاه ارتودنسی برای افرادی که تمایل ندارند دستگاه ارتودنسی آن ها معلوم شود توصیه می شود. در ادامه به برسی مراحل ارتودنسی نامرئی می پردازیم.


 
مراحل انجام ارتودنسی نامرئی چیست؟


قبل از هر گونه شروع درمانی باید ابتدا به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.


مشاوره: 
اولین قدم برای انجام ارتودنسی مراجعه به متخصص برای معاینات اولیه ومشاوره قبل از شروع درمان است. در این مرحله متخصص ارتودنسی زمان کوتاهی را به بیمار اختصاص می دهد تا توضیح کوتاهی درباره مشکل بیمار، روند درمان، عوارض عدم درمان ناهنجاری و فواید درمان به بیمار بدهد. و تمامی پرسش ها و ابهامات بیمار نسبت به مراحل ارتودنسی نامرئی را پاسخ دهد.


معاینه تخصصی:
 بعد از آنکه بیمار تصمیم به انجام ارتودنسی نامرئی گرفت، پزشک متخصص با بررسی مدارک پزشکی موجود و معاینه تخصصی فک و دندان ها تجویز می کند که آیا ناهنجاری دندانی یا فکی بیمار از طریق ارتودنسی نامرئی قابل درمان است یا خیر. برای بررسی تخصصی دندان و فک بیمار گاهی لازم است از سی تی اسکن یا مدل دیجیتالی دندان بیمار برای بررسی اکلوژن استفاده کرد.


برنامه ریزی درمان ارتودنسی نامرئی: 
در این مرحله تمامی طول درمان بیمار برنامه ریزی می شود. طبق زمان بندی اصولی که با توجه به میزان ناهنجاری بیمار صورت می گیرد، تعداد جلسات مراجعه برای تعویض الاینرها در ارتودنسی نامرئی، مدت زمان درمانی ارتودنسی نامرئی و هزینه درمان ارتودنسی نامرئی با بیمار صحبت می شود.


توصیه های لازم جهت رعایت بهداشت دهان و دندان: 
در تمامی انواع ارتودنسی مرحله مهم و تاثیر گذاری به نام رعایت نکات بهداشتی وجود دارد. دستگاه ارتودنسی چه سیم و براکت باشد چه الاینر به دلیل اینکه یک شی خارجی در دهان است، عامل تجمع پلاک ها و باکتری ها در بین دندان ها می باشد. در طول درمان ارتودنسی با الاینر رعایت نکات بهداشتی مربوط به دهان و دندان سبب تسریع روند درمان و جلوگیری از پوسیدگی آن ها می شود.

متخصص ارتودنسی باید مشاوره کوتاهی درباره چگونگی رعایت بهداشت دهان و دندان به بیمار بدهد تا فرد بدون هیچ مشکلی بتواند طول درمان ارتودنسی نامرئی را پشت سر بگذارد.


نصب دستگاه ارتودنسی نامرئی: 
ارتودنسی نامرئی توسط الاینر های پلاستیکی شیشه ایی و شفاف بر روی دهان نصب می شوند. و از وجود سیم، بریس و براکت هیچ خبری نیست. غیر قابل مشاهده بودن الاینر ها یا دستگاه ارتودنسی نامرئی سبب محبوب این روش شده است.


بررسی تاثیر دستگاه ارتودنسی: 
با مراجعات منظم به متخصص ارتودنسی و تعویض الاینر ها می توانید از میزان روند درمان و تاثیر مثبت آن بر روی دندان اطلاع کسب کنید.


تثبیت درمان ارتودنسی نامرئی:
 آخرین مرحله ارتودنسی نامرئی تثبیت درمان ارتودنسی نامرئی با استفاده از دستگاه های نگهدارنده یا رتینر است. پس از گذشت طول درمان ارتودنسی به مدت 6 تا 24 ماه و تاثیر مثبت ارتودنسی نامرئی باید الاینر ها را از دهان خارج کرد. توجه کنید که هیچ گاه خودتان این کار را انجام ندهید و باید برای خارج کردن الاینر در مرحله نهایی به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. برای جلوگیری از بازگشت دندان ها باید از نگهدارنده  یا رتینر استفاده کرد.
 

چگونگی انجام ارتودنسی نامرئی

در ارتودنسی معمولی اجزای دستگاه ارتودنسی سیم، بریس، براکت است. اما در این روش بجای استفاده از سیم و براکت های ارتودنسی از تلق های شفاف جهت حرکت دادن دندان کمک گرفته می شود. برای این منظور ابتدا از دندان های بیمار قالب گرفته می شود. البته این قالب می تواند به شکل سنتی توسط مواد قالب گیری یا روش الکترونیکی صورت بگیرد.

در روش الکترونیکی شکل دندان بیمار در داخل نرم افزار لود می شود آنگاه توسط الگوریتم های معینی که نسبت به مرتب کردن دندان ها داخل سیستم وجود دارد، مناسب ترین شکل الاینر طراحی می شود و سپس آن را مختص بیمار می سازند. الاینر ها را هر چند وقت یک بار باید تعویض کنند. تا دندان ها در موقعیت مناسب خود قرار گیرند. از این رو بدون استفاده از روش سنتی سیم و براکت های ارتودنسی دندان ها توسط الاینرها مرتب می شوند.

در روش سنتی با استفاده از مواد قالب گیری، مناسب ترین شکل دندانی قالب گیری می شوند و از همان طریق الاینر ها ساخته می شوند.

دقت کنید که برای انجام ارتودنسی نامرئی حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.