کلیدستان

نسخه‌ی کامل: شیره و سرکه انگور
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
شیره انگور همانند میوه آن بسیار مقوی و مغذی بوده و خاصیت اصلی آن انرژی زا بودن آن است. انواع مختلفی از شیره‌های میوه ها را می‌توان یافت که یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرمصرف‌ترین انواع شیره، شیره انگور است. این عصاره بسیار خوش‌طعم، شیرین و پر خاصیت بوده و از آب انگور تهیه می‌شود. شیره انگور یا دوشاب را از ارقام مختلف انگور می‌توان بدست آورد و به همین منظور دارای طعم‌ها ورنگ‌های متنوعی است. شیره انگور یک تامین‌کننده بسیار خوب انرژی و برای کم خونی مخصوصا کم خونی ناشی از فقر آهن بسیار مفید است. خواص شیره انگور در طب سنتی شامل کمک به درمان یرقان یا زردی، ضعف اعصاب، کک مک، دردهای روماتیسم و امراض شریانی و وریدی است.

طبع سرکه انگور سرد و خشک است. استفاده از سرکه انگور در تهیه انواع ترشی ‌ها، شورها و سالادهای فصل باعث خوشمزگی، طعم‌دهندگی، تحریک اشتها و ترشح بیشتر شیره گوارشی شده و هضم غذا را بهتر می ‌کند. در طب سنتی نیز از خواص سرکه انگور طبیعی برای درمان و معالجه بسیاری از اختلالات و امراض استفاده می‌شود. یکی از خواص سرکه انگور وجود خاصیت ضد چربی موجود در غوره است. این خاصیت غوره باعث شده تا مصرف سرکه انگور به بیماران مبتلا به چربی خون و بیماری های قلبی عروقی توصیه شود. استفاده از سرکه انگور همراه با غذا و به ویژه مصرف آن صبح ناشتا به لاغری و کاهش وزن کمک کرده و برای از بین بردن و آب کردن چربی های دور شکم مفید است.
منبع