کلیدستان

نسخه‌ی کامل: اهمیت نقش متخصص ارتودنسی
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
اهمیت نقش متخصص ارتودنسی و مسئولیت‌های کلیدی او متخصص ارتودنسی دندان پزشکی است که متخصص پیشگیری و درمان ناهنجاری‌های دندان و فک با استفاده از درمان های ارتودنسی ثابت و متحرک می باشد. یک متخصص ارتودنسی، نه تنها به لبخند شما طرح تازه‌ای می‌بخشد بلکه با هماهنگ‌سازی و اصلاح دندان‌های نامنظم، تناسب و تعادل مناسبی بین دندان‌ها، فک و بافت‌های استخوانی و عضلات صورت ایجاد می‌کند. متخصص ارتودنسی مسئولیت‌های مختلفی بر عهده دارد. وی باید از یک دانشگاه معتبر دندان پزشکی فارغ التحصیل شده باشد و حداقل 3 سال تجربه و آموزش عملی و کاربردی تخصص محور در زمینه تشخیص، پیشگیری، تداخلات فک و دندان و اصلاحات ناهنجاری‌های دندانی و درمان های ارتودنسی دیده باشد.

تفاوت دندان پزشک و متخصص ارتودنسی دندانمتخصص ارتودنسی دندان و دندانپزشک آموزش‌های پایه دندانپزشکی یکسانی را گذرانیده‌اند و بعد از تحصیلات اولیه، هر دو می‌توانند به عنوان دندان پزشک عمومی مشغول به فعالیت باشند اما متخصص ارتودنسی برای کسب تخصص در زمینه ارتودنسی دندان باید به صورت تمام وقت به مدت 3 سال تمام آموزش‌های گسترده و تخصصی ارتودنسی را طی کند. شاید جالب باشد بدانید که با 6 سال آموزش، یک دندان پزشک می‌تواند تحصیلات را به اتمام برساند در حالیکه متخصص ارتودنسی می بایست 9 الی 10 سال آموزش تخصصی ببیند تا بتواند بهترین خدمات با کیفیت را برای مراجعین خود عرضه کند.

بنابراین میتوان گفت متخصصین ارتودنسی دندان صلاحیت تجویز برای انواع ناهنجاری‌های دندانی را دارند در حالیکه دندان پزشکان، تخصص لازم برای تجویز بیماری‌های ارتودنسی دندان را ممکن است نداشته باشند. متخصص ارتودنسی دندان می‌بایست از مراجع قانونی مانند وزارت بهداشت مجوزهای لازم برای انجام درمان تخصصی ارتودنسی دندان را دریافت نماید و مهارت وی برای درمان تخصصی ارتودنسی مورد تایید قرار بگیرد. چرا باید به متخصص ارتودنسی مراجعه نمود؟ به طور معمول برای انجام مراقبت‌های اولیه دندان پزشکی مانند مدیریت بهداشت دهان و دندان، معاینات دندانی، چک آپ، تمیز نگه داشتن، کشیدن دندان، پر کردن دندان، سفید کردن، بررسی تصاویر دندان پزشکی و سایر موارد می‌توانید به دندان پزشک مراجعه نمایید.

دندان پزشک مسئول درمان مشکلات رایج و عمومی دندان مانند پر کردن وترمیم پوسیدگی های دندان و سایر مشکلات رایج دندان است. اما نامرتبی دندان یکی از شایع ترین علل مراجعه بیماران به متخصص ارتودنسی است که ناشی از عدم تناسب اندازه بین فک و دندان مانند کوچکی فک و بزرگی دندان می‌باشد. نامرتبی دندان علاوه بر زیبایی، بر روی بهداشت دندان نیز تاثیر منفی می‌گذارد. دندان‌های بافاصله و فضاهای اضافه در بین دندان‌ها نیز از دیگر علل مراجعه افراد به متخصص ارتودنسی دندان است. کراس بایت جلویی یا قدامی به دلیل ایجاد اشکال در رشد فک یا کبود فضا برای رشد دندان‌ها باید توسط متخصص ارتودنسی درمان شود. کراس بایت عقبی یا خلفی، ناشی از کم بودن رشد فک بالا و یا رشد بیش از حد عرضی فک پایین از دیگر علل بروز ناهنجاری‌های دندانی است که باید توسط متخصص ارتودنسی مورد معاینه تشخیصی و بررسی قرار گیرد. بنابراین اگر دچار انحراف و کجی فک یا بی نظمی دندانی هستید و یا دندان‌های شما به خوبی جفت نمی شوند و یا دندان‌هایتان بر روی جویدن و مکالمات شما اثر سوء گذاشته اند، در هر یک از این موارد باید به متخصص ارتودنسی دندان مراجعه نمایید.