انجمن سایت کلیدستان


رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اطلاعات کلی درباره عمل دیسک کمر

اطلاعات کلی درباره عمل دیسک کمر

#1
اگر علت کمردرد شما هم مشکل دیسک تشخیص داده شده و از میان درمان‌های موجود عمل جراحی را انتخاب کرده‌اید، حالا این سؤال پیش می‌آید که برای عمل دیسک کمر باید به چه متخصصی مراجعه کنید. اول از همه باید به این نکته توجه داشت که برای هر نوع عمل جراحی باید به «جراح» مراجعه کرد و صرفاً یک متخصص نمی‌تواند شما را جراحی کند.

از میان جراحانی که در این حوزه کار می‌کنند می‌توان به جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات اشاره کرد. از وظایف جراح مغز و اعصاب می‌توان به جراحی دیسک و درمان شکستگی یا مشکلات مربوط به مهره‌های ستون فقرات اشاره کرد.

جراحی ارتوپدی خود زیر شاخه‌های خیلی زیادی دارد و این جراحان به صورت تخصصی به بررسی و مطالعه استخوان‌ها، مفاصل، رباط‌ها، تاندون‌ها و حتی تومورهای نسج نرم بدن می‌پردازند. یکی از شاخه‌های آن نیز به ستون فقرات مربوط می‌شود. بنابراین شما می‌توانید علاوه بر جراح مغز و اعصاب به جراح ارتوپدی که در جراحی ستون فقرات تخصص داشته باشد مراجعه کنید. سایر پزشکانی که در مورد استخوان‌ها تخصص دارند مانند متخصص طب فیزیکی به درمان‌های غیر جراحی مانند تجویز ورزش، فیزیوتراپی و… می‌پردازند.


به طور کلی می‌توان گفت مهم‌ترین وظیفه پزشکان در هر زمینه‌ای که کار می‌کنند، تشخیص صحیح بیماری و انتخاب روش درمانی مناسب از میان روش‌های درمانی موجود است. این مورد در مورد متخصص دیسک کمر نیز صدق می‌کند. مشکلات و دردهای کمر می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. یک جراح خوب باید بتواند دلیل اصلی درد و بروز عارضه را پیدا کرده و با توجه به شرایط و وضعیت بیمار بهترین گزینه درمانی را به بیمار پیشنهاد دهد.

این مسئله به خصوص در شرایط جامعه ما که مردم عادت به تجویز روش‌های درمانی مؤثر خود به دوستان و آشنایان کرده‌اند، اهمیت بیشتری می‌یابد. بیمار باید آگاه باشد که اگر یک روش درمانی بر روی یک فرد مؤثر بوده دلیل بر اثربخشی آن برای تمام بیمارانی که کمردرد دارند نمی‌شود. چه‌بسا دلیل درد کمر شما چیز دیگری باشد یا حتی با وجود اینکه دلیل کمر درد شما هم مشابه آن فرد باشد، به دلیل تفاوت‌هایی که در شرایط جسمی با یکدیگر دارید پزشک نوع درمان دیگری را برای شما تجویز کند.

نکته: جراحی دیسک کمر معمولاً بعد از امتحان کردن سایر روش‌های غیرجراحی و در صورت جواب ندادن این روش‌ها برای بیمار تجویز می‌شود. بنابراین از طولانی شدن پروسه درمانی یا جواب نگرفتن از درمان‌هایی که تجویز می‌شوند نباید نگران و ناامید شوید. به طور مثال برای درمان گودی کمر، ابتدا روش‌هایی مانند فیزیوتراپی، اوزون تراپی، حرکات اصلاحی، بریس و … امتحان می‌شوند و در مواردی که هیچ‌کدام از این درمان‌ها به رفع بیماری کمک نکند، پزشک اقدام به عمل جراجی می‌کند.

پزشکان تلاش می‌کنند تا جای ممکن به وسیله کم‌دردسرترین روش‌ها بیماری را درمان کنند و سپس در صورتی که درمان حاصل نشد به سراغ جراحی می‌روند. مگر اینکه بیماری به نحوی باشد که پزشک از همان ابتدا تشخیص دهد که به درمان‌های دیگر پاسخ نخواهد داد و باید جراحی انجام شود.


جراحی دیسک کمر به‌خودی‌خود عوارض خاصی ندارد مگر اینکه عمل با موفقیت انجام نشود. در این صورت بدون شک بیمار با مشکلاتی مانند آمبولی ریه، آسیب به عصب، عدم بهبود بیماری، بی‌حسی گاه و بی‌گاه در کمر یا سردرد بدون وقفه مواجه خواهد شد. البته احتمال عدم موفقیت این عمل در عمل‌های باز بیشتر است و معمولاً در عمل‌های بسته میزان موفقیت بسیار بالاست. اما در حالتی که جراحی موفقیت‌آمیز باشد و خود منجر به آسیب بیشتر نشود، معمولاً عوارض خاصی را به بیمار وارد نمی‌کند.

آیا بیماران بعد از جراحی دیسک کمر دچار مشکل می‌شوند؟
  • توانایی برقراری رابطه زناشویی
یکی از ترس‌های بیماران، امکان برقراری رابطه زناشویی بعد از عمل است. باید گفت این عمل مشکلی برای بیماران از این نظر ایجاد نمی‌کند و بیمار می‌تواند بعد از ۴ الی ۱۲ هفته به روال عادی زندگی خود برگردد.
  • عفونت
مشکل دیگر امکان بروز عفونت و التهاب است که در تمام جراحی‌ها وجود دارد و به راحتی با مراقبت‌هایی که از سوی پزشک به شما آموزش داده می‌شود قابل پیشگیری است.
  • مشکل تکرر ادرار و عدم توانایی در دفع ادرار
از جمله مشکلات دیگری که گاهی بیماران بعد از عمل جراحی دیسک کمر و عمل جراحی برای درمان پارگی دیسک کمر،از آن شکایت می‌کنند تکرر ادرار یا عدم توانایی در دفع ادرار است.

اما نباید بیماران نگران این قضیه باشند چون به مرور زمان بهبود می‌یابد. برای اینکه بعد از انجام یک عمل موفقیت‌آمیز توسط بهترین جراح دیسک در تهران یا هر شهر دیگر دچار عوارض بعدی نشوید، پزشک موارد زیر را توصیه خواهد کرد:
  • فیزیوتراپی
  • انجام یک سری حرکات ورزشی
  • کاهش وزن برای اینکه فشار از روی ستون فقرات برداشته شود.
  • بلند کردن صحیح اجسام از روی زمین و رعایت نکات لازم حین نشستن و برخاستن می‌تواند به کاهش فشار روی ستون فقرات و کمر کمک کند.
  • مراقبت از غذا برای سهولت دفع تا به کمر فشار وارد نشود.
  • استفاده از توالت فرنگی

منبع: بهترین متخصص دیسک کمر در تهران
پاسخ
 سپاس شده توسط شماره مجازی امارات


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان