انجمن سایت کلیدستان


رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
طلاق در ایران

طلاق در ایران

#1
وکیل در شیراز


امروزه دعاوی حقوقی یکی از مسائلی است که هر فردی حداقل یک بار در زندگی خود درگیر آن شده است. از آنجایی که قوانین و مقررات حقوقی بسیار پیچیده هستند؛ حل و فصل آن ها به تنهایی و بدون مشورت با افراد حرفه ای و خبره، بسیار مشکل است. علاوه بر این سعی در رفع دعاوی حقوقی بدون مشورت با وکیل در شیراز، ممکن است هزینه و زمان بسیار زیادی را از شما بگیرد.
از این رو بر آن شدیم تا در وبسایت وکیل شیراز که بانک اطلاعات وکلای شیراز می باشد؛ به معرفی بهترین وکیل در شیراز، مجرب ترین وکیل شیراز، وکیل پایه یک دادگستری شیراز و ... در انواع تخصص ها اعم از حقوقی ، کیفری، طلاق، خانواده، مهریه، ملکی، مهاجرت، دیوان عدالت، مواد مخدر، چک، سرقت، تجاوز به عنف، مزاحمت بانوان، مزاحم تلفنی، ارث، تغییر نام، جرایم اقتصادی، جرایم پزشکی، حقوق زنان، قرارداد و فسخ قرارداد، حذف نام همسر از شناسنامه، سرقفلی، رابطه نامشروع، دیه، ازدواج مجدد، بانکی، سفته، ثبت برند، امور تجاری، نزاع، کلاهبرداری، اداره کار، مطالبه طلب، شرب خمر، جعل اسناد، تصادف، کودک آزاری، توهین، تهدید، حضانت، فروش مال غیر، دعاوی موجر و مستاجر، پبیش فروش ساختمان، نفقه، اجرت المثل، زمین، قتل، آدم ربایی، اسیدپاشی، اسلحه، انحصار وراثت، شهرداری و ... بپردازیم.
شما عزیزان می توانید از مشاوره حقوقی رایگان در شیراز توسط بسیاری از وکلای معرفی شده در وبسایت وکیل شیراز برخوردار شده و پاسخ سوالات خود را از ایشان دریافت نمایید.
 انواع طلاق

طبق ماده 1143 قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران طلاق به دو نوع رجعی و بائن تقسیم بندی می شود.

طلاق رجعی : ایام عده به مدت زمانی گفته می شود که زن بعد از طلاق یا فوت شوهرش اجازه ندارد ازدواج کند. در طلاق رجعی اگر شوهر در مدت زمان عده از طلاق پشیمان شود می تواند به همسر خود بازگردد و برای ادامه زندگی نیازی به عقد مجدد نیست.

طلاق بائن : در طلاق بائن برعکس طلاق رجعی شوهر حق رجوع در ایام عده را ندارد و چنان چه بخواهد به زندگی مشترک با همسر خود بازگردد بایستی پس از پایان مدت عده، عقد جدید جاری گردد.

در قانون مدنی ایران همه ی طلاق ها از نوع طلاق رجعی می باشد مگر در موارد خاص که طلاق بائن هستند که در ادامه توضیح خواهیم داد.

 

طلاق رجعی

همان طور که پیش تر گفتیم طلاق رجعی طلاقی است که شوهر در مدت زمان عده حق رجوع بدون عقد مجدد دارد. یعنی می تواند به زندگی با همسر سابق خود برگردد بدون اینکه نیاز به جاری شدن صیغه عقد باشد. طلاق فقط در موارد استثنا بائن می شود در غیر این صورت همه ی طلاق ها رجعی هستند. نکته ای که در طلاق رجعی وجود دارد این است که رضایت زن برای بازگشت همسرش ملاک نبوده و حق مخالفت ندارد.

مدت زمان عده در طلاق رجعی معادل 3 پاکیزگی یا طهر است. به معنای این که زنی که باردار نیست، بعد از جاری شدن صیغه طلاق باید سه بار عادت ماهیانه شده و پاک شود. پس از پاکی سوم مدت عده ی طلاق به پایان رسیده و می تواند دوباره ازدواج کند. اما در صورتی که زن در هنگام طلاق باردار باشد، ایام عده طلاق تا زمان فارغ شدن خواهد بود. چنانچه زن به سن یائسگی نرسیده باشد ولی عادت ماهیانه نبیند، مدت عده طلاق 3 ماه است.

توجه داشته باشید که مرد در ایام عده طلاق موظف است نفقه زن را پرداخت کند. چرا که در این مدت هنوز طلاق به صورت کامل صورت نگرفته و مرد همچنان حکم همسر زن را داشته و تمام آثار زوجیت پابرجاست. بنابراین چنانچه مرد از پرداخت نفقه طفره رود، زن می تواند از وی شکایت کرده و دادخواست ترک انفاق را در دادگاه طرح نماید.

 

طلاق بائن

در صورتی که طلاق در موراد زیر انجام شود، جزو طلاق بائن محسوب می گردد:
  • طلاق زن باکره

  • طلاق زن یائسه

  • طلاق زن صغیره

  • طلاق خلع

  • طلاق مبارات

  • سه طلاقه کردن زن

  • طلاق در صورت عسر و حرج زن
 

در ادامه توضیح مختصری از هر مورد در طلاق بائن را بیان می کنیم:

طلاق زن باکره: طلاقی که قبل از رابطه جنسی و نزدیکی بین زن و شوهر واقع شود و زن هنگام طلاق باکره باشد.

طلاق زن یائسه: منظور از زن یائسه، زنی است که سن باروری وی به پایان رسیده و دیگر عادت ماهیانه نمی شود که معمولا زنان در سن 50 سالگی یائسه می شوند.

طلاق زن صغیره: زن صغیره زنی است که هنوز به سن 9 سال تمام نرسیده است.

طلاق خلع: طلاق خلع طلاق از طرف زن بوده و به دلیل کراهتی که از شوهر خود دارد می تواند با بخشیدن مهریه یا نفقه یا هر مال دیگری طلاق بگیرد. اما در صورتی که پس از طلاق مال بخشیده شده دریافت گردد، طلاق از نوع رجعی خواهد بود و شوهر می تواند به همسر خود بازگردد.

طلاق مبارات: طلاق مبارات مشابه طلاق خلع است با این تفاوت که در آن زن و شوهر هر دو از یکدیگر کراهت دارند. در طلاق مبارات نیز زن با بخشیدن مالی به مرد موافقت شوهر را برای طلاق کسب می کند.

سه طلاقه کردن زن: زن و شوهری که سه بار با یکدیگر ازدواج دائم کرده و طلاق گرفته باشند، طلاق سوم آن ها از نوع بائن می شود و دیگر ایام عده برای زن وجود نخواهد داشت و زن و شوهر بر یکدیگر حرام می شوند. در این نوع طلاق اگر مرد بخواهد دوباره با زن ازدواج کند باید ابتدا زن با مرد دیگری ازدواج کرده و رابطه جنسی برقرار کند و طلاق بگیرد. پس از آن مرد می تواند توسط اجرای صیغه عقد صحیح و قانونی دوباره با زن ازدواج کند.

طلاق در صورت عسر و حرج زن: عسر و حرج به معنی مشقت غیر قابل تحمل است و در صورتی که زن ثابت کند که زیر بار عسر و حرج بوده و ادامه زندگی با مرد برایش سخت و غیر قابل تحمل می باشد، می تواند از شوهر خود طلاق بگیرد که این نوع طلاق، طلاق بائن است و مرد نمی تواند به همسر خود رجوع کند. در این طلاق نیازی به بخشش مهریه یا مالی از طرف زن نیست.

از جمله مواردی که می تواند عسر و حرج زن شود، عبارتند از:
  • ترک زندگی توسط مرد به مدت حداقل 6 ماه متوالی بدون عذر موجه

  • اعتیاد زوج

  • محکومیت زوج به حداقل 5 سال حبس

  • ضرب و شتم زن توسط مرد و یا سوءرفتار وی که غیر قابل تحمل باشد

  • ابتلای مرد به بیماری های صعب العلاج
 یک وکیل طلاق در شیراز در دعاوی طلاق به شما در انجام این کار کمک می کند تا در سریع ترین زمان ممکن و هزینه کم، این امر را به انجام برسانید.

در وبسایت وکیل شیراز بیابید :
بهترین وکیل در شیراز
مجرب ترین وکیل شیراز
مشاوره حقوقی رایگان در شیراز
پاسخ
 سپاس شده توسط شماره مجازی امارات ، تلگرام ضد فیلتر 2023


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان