۱۳۹۸/۰۱/۲۱, ۱۱:۵۲ ق.ظ
نان تموشی قشم
دره ستاره ها قشم
در 5 کیلومتری از ساحل جنوبى جزیره تور قشم اردیبهشت 98 در غرب روستای برکه خلف ، دره ستاره ها با قدمتی حدود ۲ میلیون سال قرار دارد.مکانی با تندیس ها و ستون های ماسه ای و سنگی عجیب و مسحور کننده که تماشای آن را برای بازدید کننده جذاب می کند.خاک سست این منطقه باعث شده که فرسایش خیلی زیادی از طریق باد و باران به وجود بیاید و هنگامی که باد در دره میپیچد صداهای عجیبی به وجود می آورد، بعضی از بومیان براین باور هستند صداها مربوط به اجنه و ارواح می باشد و به همین دلیل شب ها به این دره نمیروند.ویژگى ها و دیدنى هاى دره ستاره ها سبب شد این دره به عنوان بخشى از ژئو پارک جزیره قشم جزو آثار طبیعى در سازمان یونسکو به ثبت برسد. ژئو پارک قشم با آثار زیباى طبیعى و تاریخى ، تنها ژئو پارک خاورمیانه می باشد.
برج های دوقلوی آپادانا نگین قشم
برج های دوقلوی آپادانا قشم با زیربنای 36000 متر مربع, استخر و سونا, 5000 متر پارکینگ مسقف, 1500 متر مربع فضای عمومی و باغ, سالن ورزشی آقتیون و خانمها, مراکز تجاری و تفریحی مدرن با انواع سوئیت های 1, 2, 3 خوابه رو به دریا آماده پذیرایی از مهمانان و مسافران تور قشم می باشد. در سفرتان با تور قشم خرداد 98 به این مجتمع تجاری تفریحی سر بزنید و سفر خوشی را برای خود و خانواده و عزیزانتان رقم بزنید.
برج های دوقلوی آپادانا نگین قشم
معرفی : پخت نان تموشی در زمان های قدیم در هرمزگان و جزیره تور قشم بهار 98 رایج بوده و اغلب از آرد گندم مرغوب تهیه و تولید می شود و زنان این جزیره در کنار سایر فعالیت های روزانه خود اقدام به پخت این نوع نان سنتی می کنند ، که امروزه با وجود صنعتی شدن تولید نان، تهیه نان سنتی تموشی به شیوه سنتی و بومی در برخی از نقاط استان هرمزگان همچنان ادامه دارد.
طرز تهیه نان تموشی :
آرد را در ظرفی ریخته و کمکم آب به آن اضافه میکنیم و با دست هم میزنیم تا زمانی که خمیر نسبتا روانی به دست آید (چون این نان معمولا با مهیاوه (مهوه) یا سوراغ خورده میشود ، به همین دلیل در آن ترجیحا از نمک استفاده نمیکنیم) . سپس تابه را گرم کرده و کمی چرب میکنیم و مقداری از خمیر را روی آن قرار میدهیم و آن را به وسیله ی دست (اگر وارد نیستید این کار را با دست انجام ندهید) و یا با جسم دیگری (مانند کاردک) به صورت دایره وار پهن میکنیم تا به وسط تابه برسیم . باید دقت کنید چون خمیر روان است ، باید با قطر بسیار کمی آن را پهن کنید . سپس اضافی خمیر را برداشته و به ظرف بازمیگردانیم و روی آن مقداری مهیاوه یا سوراغ با قاشق می ریزیم . اگر می خواهید نان شما تخم مرغی باشد می توانید تخم مرغ از قبل زده شده را هنگام پختن روی آن بمالید و مهیاوه و یا سوراغ را اضافه کنید . سپس منتظر میمانیم تا خمیر بپزد (که به دلیل قطر کم خیلی طول نمیکشد) و بعد خمیر را با یک کاردک از اطراف جدا میکنیم و در ظرف میگذاریم اندکی روغن روی آن میپاشیم و سرو میکنیم .
معرفی : یکی از غذاهای محلی تور قشم فروردین 98 در استان هرمزگان و استان بوشهر می باشد که روش ها طبخ متفاوتی دارد . در اینجا ما دو روش برای شما توضیح می دهیم.
دستور شماره یک :
مواد لازم جهت تهیه دوپیازه میگو :
میگوی ریز پاک کرده 250 گرم
سیب زمینی پوست کنده مکعبی خرد شده 3 عدد
پیاز خرد کرده 2 عدد
سیر له شده 3 حبه
کشمش شسته شده یک پیمانه
گرد لیمو 1 تا 2 قاشق غذاخوری ( می تونید نریزید )
فلفل قرمز - زردچوبه - نمک و روغن به میزان لازم
سیب زمینی پوست کنده مکعبی خرد شده 3 عدد
پیاز خرد کرده 2 عدد
سیر له شده 3 حبه
کشمش شسته شده یک پیمانه
گرد لیمو 1 تا 2 قاشق غذاخوری ( می تونید نریزید )
فلفل قرمز - زردچوبه - نمک و روغن به میزان لازم
طرز تهیه: ابتدا پیازها را پاک کرده و سپس به صورت خلالی خرد میکنیم. میگوها را نیز تمیز میکنیم. سپس به همراه پیازها در ظرفی روی حرارت اجاق گاز میگذاریم و در ظرف را میبندیم و حرارت اجاق را کم میکنیم تا آب پیاز به خورد میگوها برود. آنگاه کمی روغن در ظرف ریخته و میگوها را سرخ میکنیم. در این هنگام ادویه را اضافه میکنیم و یک تفت میدهیم. بعد نمک و فلفل و رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و تفت میدهیم. سپس حرارت اجاق را کم کرده و چند دقیقه میگذاریم تا کمی بپزد. آنگاه در ظرف مورد نظر کشیده و سرو میکنیم.
نکته: بعضیها مواد دیگری مثل سیب زمینی و سیر و فلفل دلمهای سرخ شده هم به آن اضافه میکنند. لزومی ندارد این غذا با برنج سرو شود، چون خورش نیست و خوراک است، ولی با برنج هم خوب میشود.
دستور شماره دو :
میگوی تمیز شده نیم کیلو
پیاز ریز خرد شده نیم کیلو
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
سیب زمینی متوسط به صورت خلال شده 4 عدد
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم.
طرز تهیه: میگو و پیاز را با هم مخلوط و داخل ماهیتابه دردار ریخته و روی حرارت میگذاریم. میگو روی حرارت آب میاندازد. صبر میکنیم آب میگو تبخیر شود و در این فاصله چند بار غذا را هم میزنیم. وقتی آب میگو تبخیر شد روغن، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه میکنیم و مواد را هم میزنیم تا پیاز و میگو در روغن سرخ شوند. حال رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم. سیب زمینیها را جداگانه سرخ کرده و در آخرین مرحله به بقیه مواد اضافه میکنیم.
دره ستاره ها قشم
در 5 کیلومتری از ساحل جنوبى جزیره تور قشم اردیبهشت 98 در غرب روستای برکه خلف ، دره ستاره ها با قدمتی حدود ۲ میلیون سال قرار دارد.مکانی با تندیس ها و ستون های ماسه ای و سنگی عجیب و مسحور کننده که تماشای آن را برای بازدید کننده جذاب می کند.خاک سست این منطقه باعث شده که فرسایش خیلی زیادی از طریق باد و باران به وجود بیاید و هنگامی که باد در دره میپیچد صداهای عجیبی به وجود می آورد، بعضی از بومیان براین باور هستند صداها مربوط به اجنه و ارواح می باشد و به همین دلیل شب ها به این دره نمیروند.ویژگى ها و دیدنى هاى دره ستاره ها سبب شد این دره به عنوان بخشى از ژئو پارک جزیره قشم جزو آثار طبیعى در سازمان یونسکو به ثبت برسد. ژئو پارک قشم با آثار زیباى طبیعى و تاریخى ، تنها ژئو پارک خاورمیانه می باشد.
برج های دوقلوی آپادانا نگین قشم
برج های دوقلوی آپادانا قشم با زیربنای 36000 متر مربع, استخر و سونا, 5000 متر پارکینگ مسقف, 1500 متر مربع فضای عمومی و باغ, سالن ورزشی آقتیون و خانمها, مراکز تجاری و تفریحی مدرن با انواع سوئیت های 1, 2, 3 خوابه رو به دریا آماده پذیرایی از مهمانان و مسافران تور قشم می باشد. در سفرتان با تور قشم خرداد 98 به این مجتمع تجاری تفریحی سر بزنید و سفر خوشی را برای خود و خانواده و عزیزانتان رقم بزنید.
برج های دوقلوی آپادانا نگین قشم