کلیدستان

نسخه‌ی کامل: روش fdtd
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
سلام آیا در متلب امکان شبیه سازی به روش fdtd هست؟؟؟؟؟؟؟
 
سلام.
بله امکان آن وجود دارد و افراد زیادی این کار را انجام داده اند. مثلا در درس ((روش های عددی در الکترومغناطیس)) که در ((مخابرات-گرایش میدان)) تدریس می شود، روش عددی fdtd تدریس می شود و دانشجویان هم به عنوان پروژه، آن را با نرم افزار متلب (MATLAB) شبیه سازی می کنند.
اما خبر خوب این است که یک محقق باسابقه در زمینه الکترومغناطیس، به نام Susan C. Hagness ، کدهایی را برای آن نوشته است و در اینترنت قرار داده تا دیگران نیز استفاده کنند.
مثلا لینک برنامه fdtd دو بعدی در زیر نمایش داده شده است :

http://phys.ubbcluj.ro/masterACP/courses...D/fdtd2D.m

و کل برنامه های مرتبط با fdtd (یک بعدی، دو بعدی و سه بعدی)، در لینک زیر نمایش داده شده است :

http://phys.ubbcluj.ro/masterACP/courses...dul3_FDTD/

من برای اینکه شاید در آینده لینک ها مشکل پیدا کنند، برنامه ها را پیوست این ارسال می کنم (اما توصیه می کنم به همان سایت مراجعه کنید).

سلام و ممنون اما یه سوال دیگه چه جوری باید از این روش برای مسایل مختلف استفاده کرد؟ باید کدهارو عوض کرد؟
به کتابی که کدها از روی آن نوشته شده است مراجعه کنید و مطالب مربوط به آن را بخوانید.
باید حسابی وقت بگذارید تا متوجه بشوید و با راهنمایی من یا دیگران، خیلی متوجه مسائل نمی شوید.

فقط نکاتی رو ذکر می کنم :
1- ساختار حوزه با تغییر مقادیر پارامترهای الکترومغناطیسی که در ماتریس هایی تعریف شده اند، تعریف می شود.
2- شکل موج منبع را باید مطابق موج مورد نظر خود تعیین کنید.
3- مختصات نقطه منبع (که موج الکترومغناطیسی منبع ارسال می شود) را مطابق مسئله خود تعیین کنید.
4- مختصات نقطه ای که به عنوان نقطه گیرنده (ضبط میدان های پراکنده شده به عنوان یک گیرنده) است را مطابق مسئله خود تعیین کنید.
5- میزان زمان شبیه سازی (تعداد گام های زمانی روش FDTD) را باید مناسب برای مسئله خود تعیین کنید. یعنی به جسم برخورد کنند و زمان کافی وجود داشته باشد تا کل بازتاب ها (میدان های پراکنده شده) به نقطه گیرنده برسند.
6- ابعاد سلول های شبکه FDTD هم مهم است که با خواندن کتاب، مقادیر مناسب برای مسئله خود را پیدا می کنید (در انتخاب آنها باید مواردی را در نظر گرفت).

سلام ممنون از راهنمائیتون. اشکال نداره بخوام اگر ممکنه بهم کتاب معرفی کنید؟کتاب فارسی هم هست؟
کتاب فارسی رو نمی دونم، اما اگر قصد دارید که از همان کدها که گذاشتم استفاده کنید، ببینید که کدهایش از روی چه کتابی نوشته شده است و همان را بخوانید، زیرا فرمول های کتاب های مختلف، کمی با هم متفاوت می باشند. مثلا این کدها، مشکلی ندارند و از آنها برای شبیه سازی نتایج مقالات چاپ شده معتبر نیز استفاده شده است، اما برخی کتاب ها، برای ساده تر کردن مفاهیم، روش ها را به طور ناقص به کار می برند که باعث می شود نتایج مناسب برای تحقیقات نباشد (در واقع فقط به درد یادگیری مفاهیم روش FDTD می خورند).
در ضمن، برنامه های گرافیکی هم پیدا می شوند که بر اساس روش FDTD ، مسائل الکترومغناطیسی را شبیه سازی می کنند. در این زمینه، توصیه می کنم در اینترنت جستجو کنید.