کلیدستان

نسخه‌ی کامل: کهکشان راه شیری دو بازو دارد
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
داشمندان می توانند با استفاده از تلسکوپ های فضایی، شکل کهکشان ها را مشاهده کنند، اما چگونه می توان متوجه شد که شکل کهکشان راه شیری که خود ما در آن ساکن هستیم، چگونه است. امروزه ما توانسته ایم که شکل تعداد زیادی از کهکشان های مارپیچی را ببینیم، اما نمی توانیم بگوییم که کهکشان راه شیری شبیه کدامیک از آنها می باشد.
قبلا تصور می شد که کهکشان راه شیری دارای 4 بازو است، اما اطلاعات و نقشه های جدیدی که توسط ستاره شناسان، از ستارگان کهکشان راه شیری، به دست آمده است، نشان می دهد کهکشان راه شیری دارای 2 بازو است.
این اطلاعات توسط تلسکوپ اسپیتزر که در طیف فروسرخ (مادون قرمز) کار می کند، به دست آمده اند.
عکس هایی که قبلا از کهکشان راه شیری گرفته شده بود تا بازو های مارپیچی کهکشان مشخص شوند، متعلق به سال 1950 می باشند. در آن عکس ها، بر روی گازهای میان ستاره ای تمرکز شده بود و بنابراین کهکشان راه شیری به نظر دارای 4 بازو می آمد (بازوهای : سپر، قنطورس، قوس و پرساووش، که منظومه شمسی در یک بازوی فرعی کوچک به نام شکارچی قرار دارد که بین بازوی قوس و برساووش است).


ستاره شناسان در سال 2005 و با استفاده از تلسکوپ اسپیتزر که در طیف مادون قرمز کار می کند، درون گرد و غبارهای کهکشان راه شیری را بررسی کردند. نتیجه این بررسی نشان می دهد که مرکز کهکشان راه شیری، از آنچه قبلا تصور می شد، از ما دورتر است.
تلسکوپ اسپیتزر، حدود 800.000 عکس از کهکشان راه شیری گرفته است که در آنها حدود 110 میلیون ستاره ثبت شده است.

تالیفی از منبع زیر (توسط مدیر کل سایت کلیدستان) :
http://www.come2sky.blogfa.com/post-27.aspx