کلیدستان

نسخه‌ی کامل: لحیم کاری
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
برای انجام لحیم کاری باید دقت فراوان نمود تا قطعات لحیم شده به صورت محکم و مناسب به هم یا به مدار متصل گردند.

دو فاکتور اصلی تعیین کننده کیفیت لحیم، دما و زمان می باشند. به طور کلی گرما دادن سریع در لحیم کاری مناسب تر می باشد هر چند دلیل اکثر لحیم کاری های نا موفق، کافی نبودن حرارت می باشد. در صورتی که حرارت برای مدت زمان طولانی به محل اتصال قطعات برای لحیم کاری آنها اعمال گردد، می تواند باعث خراب شدن قطعه، اکسید شدن و از بین رفتن مدار و ایجاد مشکلاتی از این نظیر گردد.

دمای هویه باید به قدری باشد که تنها قلع را ذوب نماید و به مدار و قطعات آن آسیبی وارد ننماید. اصولاً اگر دمای هویه حدود 50 درجه سانتی گراد از دمای ذوب قلع بالا تر باشد، دمای مناسبی برای هویه محسوب می شود و به قطعات آسیب نمی رساند.

منبع :
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=138838
در هنگام لحیم کاری گازهای بسیار خطرناکی تولید می شوند بنابراین باید حتما از ماسک استفاده کنید و یا اینکه یک فن کوچک را در کنار دستتان روشن کنید که دودهای تولید شده را از شما دور کند و مانع تنفس آنها توسط شما شود. هم چنین بهتر است در محیط های بسته و خفه لحیم کاری نکنید.

سطحی که می خواهیم روی آن قلع قرار دهیم، باید کاملا تمیز باشد و این کار توسط روغن لحیم انجام می شود.

لحیم کاری زمانی انجام پذیر است که نقطه ی ذوب سیمی که میخواهیم بر روی آن لحیم کنیم بیشتر از سیم لحیم باشد. در کاربردهای متدوال که از سیم معمولی استفاده می شود، این مساله موضوع مهمی نمی باشد.

لحیم کاری فقط سطح دو فلز را می تواند به هم متصل کند به همین دلیل بعد ازین که روکش سیم ها توسط سیم لخت کن یا انبردست برداشته می شود، معمولا یک سوهان خفیف هم روی سیم می کشند. اگر سوهان ندارید میتوانید به جای آن از سیم ظرفشویی استفاده کنید.

منبع :
http://egalaxy.mihanblog.com/post/18